BMW Benahm | Wolverhampton, West Midlands, UK

 

'Het BMW-distributiecentrum in Pineham zette reeds met succes Hänel magazijnliften in. De betrouwbaarheid en efficiëntie van de Hänel oplossing aldaar bracht ons ertoe om twee Hänel Lean-Liften® voor onze vestiging aan te schaffen. Een bijkomend voordeel is de ruimtebesparende en gecontroleerde opslag van de verschillende artikelen en gereedschappen.'

Steve Mills
Bedrijfsleider

 


Bedrijf:
BMW Benham

Locatie:
Benham, Lever Street Wolverhampton, West Midlands WV2 1AD, VK

 

Medewerkers:
105

Magazijnliften:
2 Hänel Lean-Lift®

Opgeslagen artikelen:
Auto-onderdelen en gereedschap

De Hänel Lean-Lift®: verbinding tussen werkplaats en servicecenter 

BMW Benham is de leidende leverancier in de West Midlands. De nieuwbouw van de autodealer was speciaal gericht op meer beschikbare ruimte in de showroom, waarbij ook de kwaliteit van de dienstverlening voor de klanten zou worden verbeterd. 

Twee Hänel Lean-Liften® helpen om aan de steeds groter wordende vraag naar ruimte in het servicecenter te kunnen voldoen. Een bijzonder kenmerk hierbij is de tweede werk-opening aan een van de liften die de service-afdeling met de werkplaats verbindt. Zo kunnen de medewerkers hun gereedschappen in de lift opslaan en hebben zij toegang tot onderdelen. 

MP 12 N-besturing 

De magazijnliften worden bestuurd via de intelligente Hänel MP 12 N-besturing. Deze wordt via de centrale besturing MP 100 D beheerd. Via de MP 100 D kunnen de voor-raden van beide liften makkelijk worden bekeken. 

De communicatie tussen de MP 12 N-besturingen en het DMS van BMW vindt d. m. v. een interface via het bedrijfs-netwerk plaats. 

Orders worden zo via FTP naar de liften gestuurd en door het scannen van een speciaal ontwikkelde barcode wordt de container met de betreffende onderdelen automatisch naar de werkopening getransporteerd.

Die Kommunikation zwischen den MP 12 N-Steuerungen und dem DMS von BMW erfolgt mittels einer Schnittstelle über das Firmennetz. 

Aufträge werden so über FTP an die Lifte gesendet und durch das Abscannen eines speziell entwickelten Barcodes wird der Container mit den entsprechenden Teilen automatisch zur Entnahmestelle befördert.