Blum Inc., North Carolina, USA

Met meer dan 6.000 medewerkers wereldwijd en vestigingen in meerdere landen is het bedrijf Blum Inc. één van ’s werelds grootste aanbieders van beslagoplossingen. 

Het beslag van Blum Inc. wordt voornamelijk in de keuken, maar ook in alle andere delen van een woning gebruikt. Het vergemakkelijkt het openen en sluiten van laden en andere meubels. 

Bij de in 1977 opgerichte vestiging in Lowesville, North Carolina produceert Blum Inc. met inmiddels 400 medewerkers scharnieren en laden voor de Amerikaanse markt. 

Onderdelenuitgifte direct op de productieafdeling 

Midden op de productieafdeling bevindt zich de centrale onderdelenuitgifte voor het hele machinepark in een Hänel Lean-Lift®. Om waardevolle productieruimte te besparen en tegelijkertijd de opslagcapaciteit te verhogen, is de Lean-Lift® over de volledige hoogte van de hal gemonteerd. Daarvoor moest speciaal een stuk van de massieve plafondconstructie verwijderd en de fundering verstevigd worden. De Lean-Lift® is in de bedrijfskleur gelakt en volledig in de productieafdeling geïntegreerd. 

Door de magazijnlift direct op de productieafdeling te plaatsen kon de capaciteit van het kleingoedmagazijn extreem worden verhoogd. Tegelijkertijd worden eisen sneller en efficiënter ingewilligd. 

Een benodigd onderdeel wordt direct in het magazijnbeheersysteem opgevraagd. De opdracht wordt van daaruit naar de liftbesturing gestuurd. Na het verifiëren van de gebruiker door middel van de barcode brengt de extractor in de Hänel Lean-Lift® de container met het gewenste artikel rechtstreeks naar de werkopening. 

Eenduidige identificatie van opslagplaatsen 

Op de MP 12 N-StandAlone-besturing wordt de weergegeven opslagplaats via een raster eenduidig gecodeerd. Om de toegangsveiligheid nog verder te verhogen, wordt de verticale lift naar het voorbeeld van het moederconcern komend jaar met Hänel Pick-o-Light® uitgerust. Hierdoor kunnen zelfs de kleinste rastergroottes op de container snel en betrouwbaar worden geregistreerd. 

De Hänel Lean-Lift® kan optimaal in de processen worden geïntegreerd en maakt een snelle en betrouwbare beschikbaar-stelling van reserveonderdelen mogelijk.

Bedrijf:
Blum Inc.

Plaats:
7733 Old Plank Rd
Stanley, NC 28164

Medewerkers:
400

Magazijnliften:
1 Hänel Lean-Lift®

Opgeslagen artikelen:
scharnieren en beslag voor meubels