BJ Logistics, Sillingy, Frankrijk

Gelijktijdig op- en uitslaan met de Hänel Lean-Lift® dat is echte multitasking

BJ Logistics uit het Franse Annecy biedt zijn klanten visionaire oplossingen op het gebied van e-commerce en distributielogistiek.

Op een opslagruimte van 6.000 m2 verzamelen 25 medewerkers elke maand ca. 10.000 bestellingen uit de industrie, kledingbranche en gezondheidssector.

Bij dit bedrijf worden in vier Hänel Lean-Liften® 5.000 verschillende artikelen opgeslagen. In totaal zijn er meer dan 100.000 onderdelen qua hoogte geoptimaliseerd en beveiligd in de magazijnoplossing opgeslagen. Een groep van drie Lean-Liften® met dubbele werkopening benut over twee verdiepingen de volledige hoogte van de hal.

Eenvoudige en snelle integratie in het netwerk van de klant

De Hänel besturing MP 12 N is via de magazijnbeheersoftware aan het ERPsysteem Siena gekoppeld. Hierin zijn alle opslagplaatsen en voorraden opgeslagen. De desbetreffende containers voor de artikelen die moeten worden opgeslagen, worden voor de medewerker tegelijk in de werkopening van alle drie de Lean-Liften® klaargezet.

De Hänel vak- en dieptevakweergave identificeert elke opslagplaats eenduidig. Verder wordt op monitoren boven de werkopening een grafisch containeroverzicht weergegeven. Na het bevestigen wordt de magazijnvoorraad onmiddellijk in het ERPsysteem geactualiseerd.

Parallel picken over meerdere verdiepingen

De liften worden via de bovenste werkopeningen met nieuwe artikelen gevuld. Daar worden door slechts één medewerker tot wel 500 artikelen per dag systematisch opgeslagen. Tegelijk met het opslagproces op de bovenverdieping worden op de begane grond al orders gepickt.

Het ERP-systeem stuurt daarvoor een record naar de magazijnbeheersoftware en de transportorder wordt naar de Hänel Lean-Liften® verzonden. Aan elke bestelling wordt een box toegewezen. De verticale liften transporteren de desbetreffende containers tegelijk naar alle drie de werkopeningen. Met een barcodescanner registreert de medewerker de artikelen direct op de lift.

De Hänel Lean-Liften® zijn naadloos in het logistieke systeem bij BJ Logistics geïntegreerd en optimaal aan de bestaande processen aangepast. Met de intralogistieke oplossingen van Hänel is het doel om de pickaantallen verder te verhogen behaald.

William Duver
logistiek manager