Bizerba GmbH | Balingen

Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen heeft een verbinding tussen de Hänel besturingen en SAP zonder extra middleware gerealiseerd!

Bizerba is een wereldwijd actieve fabrikant van oplossingen voor weeg-, snij- en etiketteringstechnologie en behoort hier tot de marktleidende aanbieders.

Twee Hänel Rotomat® magazijnliften op de verpakkingsafdeling van de vestiging in Balingen versnellen de verzending van de artikelen. In deze liften worden bijsluiters, gebruiksaanwijzingen in meerdere talen en kleinere componenten ruimtebesparend en ergonomisch opgeslagen.

De Hänel besturing MP 12 N-HostWeb in de magazijnliften is via de netwerkinfrastructuur van de klant rechtstreeks met het ERP-systeem SAP verbonden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de in de besturing geïntegreerde interfaces. De SOAP-interface wordt voor commando’s in combinatie met het HTTP-protocol van de webbrowser voor de SAP-dialoogvensters gebruikt. Hiervoor wordt het door Hänel aangeboden SAP-sjabloon gebruikt. Alle dialoogvensters worden direct op het touchscreen weergegeven en de inslagprocessen worden in real-time direct op de SAP-server geboekt.

Intralogistiek concept voor een wereldwijde verzending

Na de eindcontrole van de verzendklare producten stuurt de SAP-server de order naar de printer op de verpakkingsafdeling een verdieping lager. Met een handscanner wordt de order geregistreerd en alle verpakkingsbestanddelen worden weergegeven.

Stijging van de performance door voortdurende procesoptimalisatie

Na het samenstellen van de verpakking scant een medewerker op de Hänel Rotomat® het productieorderetiket. De magazijnlift krijgt het startcommando direct van SAP en de draagset met de benodigde gebruiksaanwijzingen wordt naar de werkopening gebracht.

De vakweergave helpt de medewerker om de exacte opslagplaats van de benodigde documenten duidelijk te identificeren. Het materiaalnummer wordt direct bij de werkopening gescand en in het SAP-systeem geboekt. Na het bevestigen op de Hänel besturing MP 12 N wordt er naar de volgende positie bewogen totdat alle benodigde documenten zijn gepickt. Om de toegang verder te versnellen, worden vaak benodigde documenten in de lift zo dicht mogelijk bij elkaar opgeslagen.

Als alle verpakkingsbestanddelen zijn klaargezet, gaat de verpakking via een rollenbaan een verdieping omhoog. Daar komt ze op een knooppunt samen met de bijbehorende artikelen die gereed zijn. Na het verpakken gaat de order naar de expeditieafdeling.

Door de naadloze integratie van de Hänel Rotomat® magazijnliften in de SAP-omgeving kon het logistieke concept van Bizerba geoptimaliseerd en de goederenstroom verhoogd worden!

 

'Door de directe koppeling van de Hänel magazijnliften aan SAP via de SOAP-interface kon het logistieke concept van Bizerba verder worden geoptimaliseerd en konden mogelijke foutbronnen door foutieve boekingen worden geminimaliseerd!'

Felix Debis
Head of Assembly Operations Retail Systems