BCF Belgian Cycling Factory, 3583 Beringen, België

Toegenomen vraag naar fietsen tijdens de coronapandemie

Dankzij de intralogistieke oplossing van Hänel kan Belgian Cycling Factory de grotere vraag naar fietsen aan op de productieafdeling

Belgian Cycling Factory (BCF) is de grootste fietsfabrikant van België. Door de coronapandemie en de daarmee samenhangende lockdown ontdekten veel mensen het fietsen. Dit was ook te merken bij BCF. Maar dankzij een intralogistieke oplossing van Hänel is ook de sterk gestegen vraag geen probleem voor de productieafdeling.

Ruimtebesparende opslag van maar liefst 80 ton aan artikelen

Bij de vestiging in de buurt van Hasselt verbinden vier Hänel Lean-Liften® met elk een hoogte van meer dan 9 meter over twee verdiepin gen de afdelingen Goederenontvangst en Montage met elkaar. Daarbij biedt de intralogistieke oplossing een maximaal opslagvolume op een klein plaatsingsoppervlak. In de vier liften kan maar liefst 80 ton aan fietsonderdelen zoals zadels, sturen en versnellingen worden opgeslagen. Op de flexibele multifunctionele containers van Hänel worden de meest uiteenlopende artikelen overzichtelijk en ruimtebesparend georganiseerd.

De magazijnliften worden met de compacte besturing MP 14 N van Hänel bestuurd. Deze besturing biedt maximaal bedieningsgemak en maximale functionaliteit. Het magazijnbeheer is via HänelSoft®-N aan het ERP-systeem Navision van BCF gekoppeld. Alle magazijnvoorraden kunnen zo in het hele bedrijf worden bekeken en zijn altijd up-to-date. Via deze koppeling is het ook mogelijk om de magazijnliften op afstand te besturen.

Gelijktijdig picken op twee verdiepingen

Op de begane grond van het gebouw bevindt zich de afdeling Goederenontvangst. De geleverde fietsonderdelen worden in Navision geregistreerd en krijgen automatisch een opslagplaats in de Hänel Lean-Liften® toegewezen. Vervolgens wordt de desbetreffende container op ergonomische hoogte in de werkopening klaargezet en de opslagplaats wordt foutloos door de vak- en diepteweergave gemarkeerd.

Dankzij de werkopeningen op een andere verdieping worden de in de Hänel Lean-Liften® opgeslagen artikelen daar beschikbaar gesteld waar ze nodig zijn. De Hänel snelloopdeur maakt daarbij het gelijktijdig picken op beide verdiepingen mogelijk.

Op de bovenverdieping picken de medewerkers bij vier werkopeningen fietsonderdelen voor de montage. Op elke pickkar worden daarbij de afzonderlijke onderdelen voor een complete fiets verzameld. De pickorders zijn eveneens rechtstreeks afkomstig uit het ERPsysteem Navision.

Tijds- en kostenbesparing met de intralogistieke oplossing van Hänel

Door het artikel-naar-persoon-principe besparen de medewerkers tijd en hoeven ze minder te lopen. Bovendien wordt door dit principe de efficiëntie bij het picken flink verhoogd.

De liften met premium lakwerk passen qua bouw perfect in het gebouw en hun look is net zo hoogwaardig als hun werking.

Belgian Cycling Factory kan door de ondersteuning van de Hänel magazijnliften snel en efficiënt aan de eisen van zijn klanten voldoen.

Naast de enorme ruimtebesparing was de flexibele softwarekoppeling aan Navision een belangrijk argument om voor de magazijnoplossing van Hänel te kiezen.

Belgian Cycling Factory zal zijn productiecapaciteit in de komende twee jaar verdubbelen. Daarbij zijn de Hänel Lean-Liften® de fundamentele stap in het nieuwe productieproces.

Jochim Aerts,
CEO & Owner – Belgian Cycling Factory