ALSCO Berufskleidungs-Service GmbH

Hänel Lean-Liften® voor gehuurde beroepskleding

Elke dag worden bij de ALSCO-wasserijen alleen al in Duitsland circa 60.000 stuks plat wasgoed en tot wel 100.000 beroepskledingstukken gewassen en gereinigd. Bij ALSCO in Kaiserslautern is het machinepark uitgerust met de modernste computertechnologie. Voor een optimale service bij het leasen van beroepskleding zijn vijf automatische magazijnliften van Hänel geïnstalleerd. In de bedrijfshal van 3.000 m2 benutten de ongeveer zes meter hoge Lean-Liften® vrijwel de volledige hoogte van de ruimte.

De opgeslagen kledingstukken zijn overzichtelijk in stapels op de containers neergelegd. Op één container bevinden zich maximaal 18 stapels van maximaal tien stuks. Verder garanderen de opzetframes een veilige opslag van de kledingstukken op de containers.

Door de vijf magazijnliften van Hänel konden twee externe buitenmagazijnen opgeheven en centraal samengevoegd worden. Dit bespaart enorme kosten bij de opslag en het personeel kan efficiënter werken. Bovendien werd de benodigde opslagruimte tot ongeveer 40 m2 gereduceerd.

Het gebruikte wasgoed wordt via de streepjescodes in het magazijnbeheer geregistreerd.

Bij de opslag meten sensoren de stapels wasgoed met een verschillende hoogte op de containers en vervolgens worden deze stapels qua hoogte geoptimaliseerd in de Lean-Lift® opgeslagen. Door deze compacte opslag kunnen in totaal ruim 30.000 kledingstukken ruimtebesparend en beschermd in de magazijnliften worden ondergebracht.

Het voorraadbeheer in de wasserij wordt met de magazijnbeheermodule ABEL uitgevoerd. ABEL is ontwikkeld voor alle ALSCO-wasserijen wereldwijd. Via een door Hänel aangepaste interface bestuurt en beheert de centrale besturing MP100D de opslagplaatsen in alle vijf de Lean-Liften®.
Na het scannen van de streepjescode op de order stuurt het magazijnbeheer de record naar de terminal op de magazijnlift. Met de Hänel webserver-software worden zowel artikelnummers als artikelnamen overzichtelijk op de touchscreen-terminals weergegeven. Op deze manier kunnen de items van een order snel worden afgehandeld en de artikelen op een karretje worden verzameld voor levering. Toegangsfouten worden effectief voorkomen. Door de eenvoudige liftbesturing kan nieuw personeel snel en makkelijk worden ingewerkt. Een veilige, schone en ruimtebesparende magazijnoplossing.