Allaero Limited | Crawley, West Sussex, UK

Compacte opslag van vliegtuigonderdelen in verschillende afmetingen 

Het in 1988 opgerichte Allaero Limited ligt tussen de luchthavens London Gatwick en Heathrow. Het bedrijf levert succesvol producten voor handelsluchtverkeer. Hieronder vallen een omvangrijk assortiment onderdelen voor vliegtuigen, zoals vliegtuigmotoren, boordelektronica en stuurvlakken. Ook bijkomende componenten behoren tot het portfolio. Denk aan olie, vetten en afdichtingsmiddelen, evenals omvangrijke hardware. 

Aanvankelijk alleen met eenvoudige palletstellingen uitgerust, kreeg Allaero na enkele jaren te maken met meerdere problemen. Zo was de werkhouding voor medewerkers niet ergonomisch. Het bedrijf bereikte ook de grens met de opslagmogelijkheden voor onderdelen van verschillende omvang. 

Ook na de aanschaf van twee Hänel Lean-Liften® in 2009 nam de vraag naar opslagcapaciteiten voor de vliegtuigonderdelen continu toe. Thans worden in de vestiging in Crawley twaalf Hänel Lean-Liften® dagelijks ingezet. 

Om ook grote onderdelen veilig en betrouwbaar te kunnen opslaan, zijn er twee liften met overgrote werkopening geïnstalleerd. Dus kunnen er componenten met een hoogte van tot wel 1350 mm ergonomisch en ruimtebesparend worden opgeslagen. De Hänel Lean-Lift® laat ook bij kleine en middelgrote onderdelen zijn sterke kanten op een soevereine manier blijken. Individuele opnamesystemen bijvoorbeeld voor vliegtuigwielen maken de Hänel Lean-Lift® tot een universeel magazijn. Een bijkomend voordeel voor de medewerkers is de hoge mate van gebruikersvriendelijkheid door de ergonomische beschikbaarstelling van de meest uiteenlopende vliegtuigonderdelen. Een passend etiket zorgt voor de eenduidige identificatie van de artikelen. 

De liften worden centraal beheerd via de MP 100 D-besturing. Zo kan te allen tijde de complete voorraad van de afzonderlijke liften via de terminal worden opgeroepen. Zo hebben de medewerkers direct een overzicht van de situatie bij de opslag. 

Drie Lean-Liften® in EcoDrive®-uitvoering zorgen door de energieterugwinning voor een optimale energie-balans van het magazijn. Voor de opslag van complete draagvlakken wordt de liftgroep uitgebreid met een extra brede Lean-Lift®. 

Komend jaar haalt de onderneming haar doel om het complete productas-sortiment in de liften van Hänel onder te brengen. Door de onmiddellijke beschikbaarheid van alle onderdelen kan Allaero binnen 15 minuten na ontvangst van de bestelling deze snel verzenden. 

De locatie in de buurt van alle belangrijke vrachtbedrijven, inclusief FedEx en UPS, evenals de 24-uur-AOG-service, maakt de onderneming tot een betrouwbare en gewaardeerde handelspartner voor al haar klanten.

Ook in het nieuwe bedrijfsgebouw vertrouwt Allaero op intralogistieke oplossingen van Hänel!

Bedrijf:
Allaero Limited

Locatie:
Hawker House, Link 10 Napier Way, Crawley West Sussex, RH10 9RA UK

Medewerkers:
17

Magazijnliften:
2 Hänel Lean-Lifts®

Opgeslagen artikelen:
Vliegtuigonderdelen en reserveonderdelen

'Door de investering in Hänel Lean-Liften® kunnen wij een veilige en ecologische opslag van onze voorraad garanderen en onze prestaties geheel en al verbeteren. Bovendien kunnen wij door de ruimtebesparende magazijnsystemen van Hänel, ondanks de rappe groei in de afgelopen vijf jaar, onze vestiging in Crawley aanhouden.'

Simon Greasley
bedrijfsleider