ABB Asea Brown Boveri Ltd

ABB is wereldleider op het gebied van energie- en automatiseringstechnologie en levert systeemoplossingen voor nuts- en industriële bedrijven. 

Bij de productievestiging in Zürich wordt gebruik gemaakt van een groep van 11 Hänel Lean-Liften® om de opslag- en productiecapaciteit te verhogen.

Het bedrijfsinterne magazijnbeheer is rechtstreeks met de Hänel liftbesturing verbonden. De medewerkers kunnen de opslagplaats, materiaalvoorraad en materiaalvrijgave direct op de lift zien en dit garandeert een snelle en comfortabele toegang. Hänel Pick-o-Light-Vario® zorgt er bovendien voor dat artikelen zonder verwisseling worden verzameld. De opgevraagde opslagbak wordt duidelijk gemarkeerd door een bewegende lichtdiode.

Afzonderlijke opdrachtposities worden voor de medewerkers direct op de terminals weergegeven. Door het gelijktijdig werken bij meerdere Lean-Liften® kunnen er veel meer artikelen worden verzameld. De nabijheid van de productie en opslag garandeert bovendien de kortste loopafstanden en een snelle beschikbaarstelling van materiaal. 

Een pluspunt van de magazijnsystemen van Hänel is de hoge opslagdichtheid. Op in totaal slechts 80 vierkante meter bieden de 11 Lean-Liften® een opslagruimte van maar liefst 1.500 vierkante meter. 

Met een totale hoogte van 13 meter reiken de Lean-Liften® tot onder het plafond van de hal. Om de complete hoogte van de ruimte volledig te benutten, bevinden de funderingen van de liften zich in de kelder. 

Voor zeer grote en zware onderdelen gebruikt ABB Hänel Lean-Liften® die speciaal zijn aangepast voor de opslag van pallets. De werkopeningen van deze liften bevinden zich op vloerhoogte. Met een palletwagen kan een medewerker de pallets gelijkvloers in de Lean-Lift® rijden. Zo hoeven zware onderdelen op de afdeling Inkomende goederen niet meer te worden overgeladen en kunnen ze direct op de geleverde pallets in de Hänel Lean-Lift® worden opgeslagen. Korte toegangstijden en de bescherming van opgeslagen artikelen zijn bovendien belangrijke voordelen van de magazijnsystemen van Hänel.

Hänel – uw betrouwbare partner als het gaat om de optimalisatie van uw magazijn.