Hänel Büro- und Lagersysteme

een samenwerking met Baumann Automation aan 

De komende jaren zal, zoals op veel productieafdelingen al is gebeurd, de intralogistiek ingrijpend veranderen.

Veel processen in het magazijn worden niet meer door mensen, maar door robots uitgevoerd. Hänel houdt zich al vele jaren bezig met efficiënte volautomatische magazijnoplossingen. Dankzij een concreet project bij een hele trouwe klant van Hänel begon de eerste samenwerking met de firma Baumann Automation uit Amberg.

Op een kantoor- en productieoppervlakte van ca. 20.000m2 ontwikkelt en produceert Baumann Automation kant-enklare automatiseringssystemen voor klanten in de internationale autotoeleverings-, elektronica- en huishoudelïjke apparatenindustrie, van de afzonderlijke robotcel tot de volledig geautomatiseerde productielijn.

De toepassing van robottechnologie voor de automatisering en de daarvoor benodigde procesintegratie behoren tot de kerncompetenties van Baumann Automation.

Een gezamenlijk project vormde de basis voor het aangegane partnership
De Hänel besturingstechnologie biedt de beste voorwaarden om robotsystemen in het intralogistieke proces te integreren.
De specialisten van Hänel en Baumann Automation hebben samen bij een klant van Hänel een pilotproject snel en efficiënt uitgevoerd.
Robotsystemen op autonome transporteenheden be- en ontladen nu Hänel Lean-Liften® direct op de productieafdeling van deze klant.

Na de succesvolle realisatie van deze toekomstgerichte oplossing en de zeer goede samenwerking is er nu een samenwerking tussen Hänel Büro- und Lagersysteme en Baumann Automation overeengekomen.

De beide bedrijven ontwikkelen samen robotondersteunde intralogistieke systemen voor het magazijn van de toekomst.
Met deze standaardoplossing kunnen de modernste magazijnliften door autonoom werkende robots en tegelijkertijd door mensen worden bediend.

Uit deze samenwerking ontstond ook de Robotic Handling-beurspresentatie, die op de volgende pagina’s van deze uitgave van Hänel News wordt gepresenteerd.

Hänel Büro- und Lagersysteme en Baumann Automation – een sterk partnership voor de intralogistiek van morgen!

Baumann GmbH

Oskar-von-Miller-Straße 7
D-92224 Amberg
Tel. +49 9621 6754 0
Fax +49 9621 6754 922
E-Mail: info@baumann-automation.com
www.baumann-automation.com