Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen

finalist bij de IFOY AWARD 2021

Aan het einde van de IFOY TEST DAYS 2021 op het terrein van de beurs van Dortmund heeft de Award-organisatie ook dit jaar weer de "Best in Intralogistics”- certificaten van 2021 uitgereikt. In totaal 17 ondernemingen, waaronder ook Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen, werden onderscheiden en ontvingen deze gewilde oorkonde.

Met een moderne warehouse solution voor MSC Technologies, een aanbieder van embedded systemen, hebben de specialisten van Hänel de integratie van twaalf Hänel Rotomat® magazijnliften, verdeeld over twee etages, gerealiseerd. De omloopstellingen verbinden niet 
alleen de fysieke goederenstroom, maar zijn ook naadloos in de SAP-omgeving geïntegreerd. Uniek hierbij: de liftbesturing wordt de SAP-terminal. Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen is zeer verheugd voor dit innovatieve project het certificaat 
"Best in Intralogistics" te hebben mogen ontvangen.

Het "Best in Intralogistics"-keurmerk werd drie jaar geleden ingevoerd om de hoge mate van innovatie van de voor een IFOY AWARD genomineerde apparaten en oplossingen die de IFOY-test succesvol afgerond hebben, ook voor de buitenwereld zichtbaar vast te leggen. Alleen innovaties met dit certificaat hebben de driedelige IFOY-audit succesvol doorlopen en zo de onafhankelijke intralogistieke test doorstaan.

Het eerste deel van de IFOY-audit is de IFOY Innovation Check, uitgevoerd door het in Dortmund gevestigde Fraunhofer-Institut für Materialfluss und Logistik (IML), de leerstoel voor technische logistiek aan de Universiteit van Dresden alsook de leerstoel voor transporttechniek materiaalstroom logistiek van de Technische Universiteit van München. 

Bovendien controleren de wetenschappers de door de fabrikanten opgegeven innovaties in de testhal en beoordelen zij in een technologische vergelijking of het om innovatieve ontwikkelingen, nieuwe composities of echte innovaties gaat.

Het tweede deel van de IFOY-audit is de praktijkgerichte IFOY-test van de Nederlandse vakjournalist Theo Egberts. De apparaten doorlopen individueel afgestemde verplaatsings- of functietests, waaronder het ongeveer 80 criteria omvattende IFOY-testprotocol dat onder andere rendabiliteit en energie-efficiëntie, duurzaamheid, veiligheid en ergonomie van de apparaten vaststelt.

Het derde deel van de audit is de beoordeling van de finalisten door de juryleden en hun erkende adviseurs. De juryleden vormen op basis van de IFOY Innovation Check, de IFOY-testresultaten en hun eigen testervaringen een mening en brengen daarna hun stem uit.

Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen is er trots op dat het innovatieve project voor MSC Technologies zo veel erkenning heeft gekregen bij deze wedstrijd op hoog niveau. De grote innovatiekracht van Hänel op het gebied van digitalisering van de intralogistiek in samenspel met de Hänel magazijnliften blijkt uit het feit dat het bedrijf het certificaat in de categorie 'Integrated Warehouse Solution' heeft ontvangen en tot de finalisten behoort.

Dit succes motiveert onze specialisten des te meer om reeds nu al oplossingen te realiseren voor de eisen van morgen.

Meer informatie over de intralogistieke oplossingen van Hänel vindt u hier