Het Hänel EcoConcept

Een energie-efficieënt en milieuvriendelijk concept van Hänel

Hänel ontwikkelt al ruim tien jaar technologieën voor energiebesparing bij de geautomatiseerde beschikbaarstelling

Het algemeen groeiende bewustzijn omtrent een duurzame omgang met natuurlijke hulpbronnen is ook zichtbaar bij geautomatiseerde materiaalbeschikbaarstellingssystemen.

Hänel heeft al in 2008 met het Hänel EcoConcept verschillende features voor de verlaging van het energieverbruik van de Hänel magazijnliften ontwikkeld en op de markt gebracht.

Deze systemen zijn in de afgelopen tien jaar verder geperfectioneerd en al bij veel van onze klanten overal ter wereld geïnstalleerd.

Het effectieve energieverbruik van automatische materiaal- en dos- sierbeschikbaarstellingssystemen heeft behalve op de milieubescherming ook een grote invloed op de bedrijfskosten en de afschrijving.

Daarom hebben wij het altijd al erg belangrijk gevonden om de energie-efficiëntie van onze magazijnliften permanent te optimaliseren.

Energie-efficiënte systemen zijn de sleutel tot een verlaging van het energieverbruik in uw magazijn

Hänel EcoDrive®
De ingebouwde frequentieomvormer zet de energie van de naar beneden bewegende extractor om in elektrische energie en levert deze vervolgens weer aan het elektriciteitsnet. Zo kan, afhankelijk van het verplaatsingsvermogen, tot wel 40 % van de van tevoren voor de opwaartse beweging benodigde energie worden teruggewonnen.

Hänel EcoLoad®
Door een continue controle van de beladingstoestand in de Rotomat® en de inachtneming van de opslagaanbevelingen wordt een gelijkmatige belading bereikt. Hierdoor hoeft er voor het op gang brengen van de magazijnlift maar zeer weinig energie te worden gebruikt.

Hänel EcoMode®
Bij dit stand-by-systeem worden alle systemen die ook in stand-by energie verbruiken, door de besturing in vier EcoMode®-standen (energiespaarstanden) uitgeschakeld. Hierdoor wordt het energieverbruik van de Hänel magazijnliften bij langdurige stilstand tot een minimum gereduceerd.

Ook in de toekomst zullen onze specialisten verder aan het Hänel EcoConcept werken en energieefficiënte oplossingen voor de Hänel magazijnliften ontwikkelen – ter wille van het milieu!