Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen

voldoet aan de Blue Competence-criteria

Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen is sinds 2005 lid van de VDMA

Hänel GmbH & Co. KG voldoet als erkende partner sinds 11 december 2012 aan de criteria van Blue Competence, het duurzaamheidsinitiatief van de VDMA (vereniging van Duitse machine- en installatiebouw).

Onder de titel ”Blue Competence – Engineering a better world!” werden in de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung verschillende bedrijven met hun desbetreffende bijdragen aan duurzaamheid voorgesteld.

Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen kon hier met zijn intelligente magazijnsystemen een bijdrage aan de optimalisatie van de energiebalans voorstellen. Onder het begrip Hänel EcoConcept ontwikkelt Hänel voortdurend componenten die bijdragen aan de stijging van de energie-efficiëntie.

Duurzame oplossingen in harmonie met economie, ecologie en maatschappij!

Verantwoordelijkheid is de drijfveer en daarmee de ruggengraat van duurzaamheid. Derhalve is verantwoordelijkheid voor duurzaamheid ook voor Blue Competence – het duurzaamheidsinitiatief van de machine- en installatiebouw – waardenbasis en kompas tegelijk.

Blue Competence definieert daarom belastbare duurzaamheidscriteria en -normen waaraan iedereen die zich bij het initiatief aansluit voldoet, onder andere:

  • De partner heeft doelstellingen voor zijn producten en medewerkers gedefinieerd die het duurzaam handelen omvatten.
  • Het dienstenaanbod van de partner omvat deskundig advies over energie-efficiëntie/zuinige omgang met resources.
  • De partner verklaart bereid te zijn om het duurzaam handelen van zijn bedrijf en de duurzaamheid van zijn producten aan de hand van minstens één toepassingsvoorbeeld te kwantificeren.
  • De partner heeft een managementsysteem.
  • Het thema duurzaamheid is aan een persoon in de directie toegewezen.

Blue Competence zorgt zodoende voor meer transparantie, vergemakkelijkt de oriëntatie en geeft iedereen die op zoek is naar duurzame oplossingen en producten of naar duurzaam opererende bedrijven zekerheid.

Als belangrijke industrie voor energie- en klimaattechnologie kan en zal de machine- en installatiebouw een substantiële bijdrage aan meer energie-efficiëntie leveren.