Hänel EcoLoad®

Energie-efficiënte opslag

Ook voor de Hänel Rotomat® is er een geraffineerd energiebesparingsconcept

De Hänel Rotomat® magazijnlift werkt volgens het roulatie-transportprincipe. Dit omloopstellingsysteem, ook wel ‘magazijnpaternoster’ genoemd, is bij een gelijkmatige belading zeer energie-efficiënt dankzij zijn constructie.

Als de eerste belading van zo’n systeem al zo uitgebalanceerd mogelijk plaatsvindt, is er heel weinig energie nodig voor de omloopbeweging. Hier ondersteunt de Hänel EcoLoad® de bediener al door middel van opslagaanbevelingen op de besturing. Bovendien gebruikt Hänel bij de productie van zijn magazijnliften hoogwaardige componenten om de omloopbeweging nog soepeler te maken. 

Ook tijdens de werking kan het energieverbruik worden verlaagd door een gelijkmatige belading van de draagsets over het complete systeem.

Als alle opgeslagen artikelen altijd in ‘balans’ zijn, is er zelfs bij het verplaatsen van zware lasten maar heel weinig energie nodig. Met de Hänel EcoLoad® wordt de beladingstoestand van de Hänel Rotomat® permanent bewaakt.

De Hänel microprocessorbesturing kan dankzij de Hänel EcoLoad® op elk moment opslagaanbevelingen aan de bediener doen. Zo wordt ook tijdens de werking een optimale verdeling van de opgeslagen artikelen bereikt.

Als de aanbevelingen door het bedienings- personeel worden opgevolgd, bevinden de opgeslagen artikelen zich permanent in een vrijwel uitgebalanceerde beladingstoestand en wordt er een maximale energie-efficiëntie bereikt.

Zo wordt er dankzij de Hänel EcoLoad® minder energie verbruikt en CO2 bespaard!