Hänel EcoDrive®

CO2-reductie door efficiënte energieterugwinning

Afhankelijk van het verplaatsingsvermogen kan maximaal 40% van de eerder voor de opwaartse beweging geleverde energie weer aan het elektriciteitsnet worden teruggeleverd!

Hänel let al bij de constructie van de ver- ticale liften op duurzaamheid. Zo gebruikt Hänel bijvoorbeeld energie-efficiënte motoren van gerenommeerde fabrikanten voor de aandrijving.

Bovendien houden de specialisten van Hänel zich al meer dan tien jaar bezig met de energieterugwinning bij de Hänel Lean-Lift® en bij de Hänel Multi-Space®.

Hänel heeft het EcoDrive®-systeem al op de CeMAT 2008 gepresenteerd. Hierbij gaat het om een frequentieomvormer die Hänel samen met Mitsubishi speciaal voor verticale liften heeft ontwikkeld.

Hänel gebruikt Mitsubishi-frequentieomvormers al sinds 2002 en de frequentieomvormers met energieterugvoeding voor de Hänel Lean-Lift® en de Hänel Multi-Space® worden sinds 2008 aangeboden.

Hänel was het eerste bedrijf ter wereld dat zo’n systeem standaard in magazijnliften integreerde en op de markt bracht!

De ingebouwde frequentieomvormer zet de energie van de naar beneden bewegende extractor om in elektrische energie in plaats van deze alleen als warmte aan de omgeving af te geven. Zo gaat deze energie niet verloren, maar wordt ze weer aan het elektriciteitsnet geleverd. De zo teruggewonnen energie kan vervolgens ergens anders, bijvoorbeeld bij andere Lean-Liften® in een groep, gebruikt worden.

Afhankelijk van het verplaatsingsvermogen kan maximaal 40 % van de eerder voor de opwaartse beweging benodigde energie worden teruggewonnen.

Inmiddels kiezen steeds meer klanten in de hele wereld voor deze efficiënte energieterugwinning bij de Hänel Lean-Lift® en bij de Hänel Multi-Space®.

Met de Hänel EcoDrive® verbetert ook u uw energiebalans en zo zorgt u voor een verlaging van de CO2-uitstoot!