Hänel EcoDrive® in de praktijk

SITEMA maakt gebruik van de energieterugwinning van Hänel

Gigantische opslagcapaciteit dankzij vijf Hänel Lean-Liften® met een hoogte van 15 meter

In de elektrotechnische en metaalindustrie overtuigt een productiemagazijn met een groep magazijnliften vooral door hoge flexibiliteit, transparantie en veiligheid van de processen. In het nieuwe bedrijfsgebouw van SITEMA benutten daarom 15 meter hoge Hänel Lean-Liften® op een klein plaatsingsoppervlak de volledige ruimte tot aan het plafond.

In het nieuwe bedrijfsgebouw heeft intralogistiekspecialist Hänel drie Lean-Liften® voor zware pallets met ongeveer 300 verschillende draai- en freesonderdelen geïnstalleerd. De tot wel 700 kg zware pallets op de draagrails kunnen comfortabel worden uitgetrokken om de metalen onderdelen te picken.

Er zijn nog twee andere Lean-Liften® van hetzelfde formaat en type voor circa 4600 kleinere montageonderdelen aangeschaft. Maar liefst 90 % van de tot wel 170 pickprocessen per dag wordt bij de beide containerliften uitgevoerd.

CO2-besparing met de Hänel EcoDrive®
De artikelen worden met de ‘high speed’ Lean-Lift® in een mum van tijd naar de werkopening getransporteerd. De bij de neerwaartse beweging vrijkomende energie wordt niet via weerstanden in warmte omgezet, maar via de frequentieomvormer weer als elektrische energie aan het elektriciteitsnet teruggeleverd.

Vooral bij hoge Lean-Liften® is de energiebesparing door het Hänel EcoDrive®-systeem zeer efficiënt. Zo kan maximaal 40 % van de eerder voor de opwaartse beweging benodigde energie weer worden teruggewonnen.

Dynamisch magazijnbeheer, gelijktijdig picken
De webgebaseerde communicatie tussen de magazijnbeheersoftware en de besturing van de magazijnliften beperkt zich tot enkele commando’s. Aan de hand van de client-koppeling van de liftbesturing vindt de gegevensuitwisseling door middel van datatelegrammen via TCP/IP-protocollen plaats, oftewel onmiddellijk en zonder middleware direct in het magazijnbeheersysteem. Vertrekcommando’s voor op- en uitslagbewegingen kunnen zo direct door het WMS aan de liftbesturing worden gegeven.

De twee kleingoederenliften en de drie palletliften staan vlak naast elkaar voor het gelijktijdig picken. Het WMS, dat naadloos in het ERP-systeem ABAS is geïntegreerd, stuurt de orderitems naar de desbetreffende terminal bij de werkopening.

Op de vaste werkplek kan ook op afstand een vertrekcommando voor een liftbeweging worden gegeven door de streepjescode van een pickorder te scannen. De Lean-Lift® positioneert de desbetreffende container onmiddellijk.

Op het terminaldisplay is de aangestuurde opslagplaats voor het uitnemen daarbij met een kleur gemarkeerd. Dit zorgt bij het verzamelen van de verschillende orderitems voor zekerheid bij het picken. Verder kan de opslagplaats op de container in het WMS zelfstandig en eenvoudig met een vingertik worden geconfigureerd.

Uitgekiende brandbeveiliging
Brandbeveiliging met sprinklers in de plafonds van de magazijnliften is niet zinvol vanwege de enorme hoogte. In samenwerking met een fabrikant van brandbeveiligingsinstallaties is er daarom een slimme brandbeveiligings- installatie met zijdelingse sprinklers geïnstalleerd. Daartoe is elke Lean-Lift® uitgerust met een speciale schachtbekleding, die op gelijke afstanden is voorzien van openingen voor de zijdelingse sprinklers.

Efficiënt gebruik, hoge flexibiliteit en energiebesparing
Bij SITEMA is een qua ruimte geopti- maliseerde en geautomatiseerde opslag absoluut noodzakelijk voor de snelle processen in het productiemagazijn.

Aan de hand van het Hänel hoogtedetectiesysteem wordt de volledige ruimte in de Lean-Lift® enorm gecomprimeerd en optimaal benut. Het uniforme en volledig geïntegreerde magazijnbeheer in de client-server-architectuur garandeert een hoge systeembeschikbaarheid.

Met de gelijktijdige ‘artikel naar persoon’-picks worden wacht- en reistijden verkort. Verder wordt er door de Hänel EcoDrive® in combinatie met hoge verticale liften heel veel elektrische energie bespaard.