Energie-efficiëntie in het distributie- magazijn

EcoMode® en EcoDrive® bij ZCC Cutting Tools Europe

Groep verticale Lean-Liften®:
een topper in de snelle gereedschappenbusiness

Om de continue groei en daarmee samenhangend het behoud van de leverbaarheid van de draai-, frees- en boorgereedschappen succesvol te blijven managen, zijn bij de Chinese gereedschapsleverancier ZCC Cutting Tools Europe de hoge voorraadbetrouwbaarheid en het snel picken de voorwaarden in het nieuwe distributiemagazijn in Düsseldorf.

Zeer precieze gereedschappen voor de verspaningsindustrie
​​​​​​​Hier is de logistieke ruimte uitgebreid en zijn ook tien moderne verticale Lean-Liften® van Hänel geïnstalleerd. Door de qua hoogte geoptimaliseerde opslag in de Hänel Lean-Liften® tot aan het plafond van de hal wordt waardevol grondoppervlak bespaard.

Bovendien biedt dit systeem maximale flexibiliteit en zorgt het voor een efficiënt voorraadbeheer. Alle Hänel Lean-Liften® zijn uitgerust met de EcoDrive® en de Hänel EcoMode®.

Duurzaam energieconcept en slim energiebeheer​​​​​​​
Met de Hänel EcoDrive®, een energie- terugvoedingseenheid, kan afhankelijk van het verplaatsingsvermogen tot wel 40 % van de eerder voor de opwaartse beweging geleverde energie in de desbetreffende Lean-Lift® weer aan het elektriciteitsnet worden teruggeleverd.

Met Hänel EcoDrive® kan de lift bij langdurige stilstand zonder bediening automatisch in een ingesteld interval trapsgewijs in verschillende stand-by-modi gebracht worden. Hierdoor wordt het energieverbruik van de Hänel magazijnliften bij langdurige stilstand tot een minimum gereduceerd.

Efficiënt voorraadbeheer in de groep verticale liften​​​​​​​
Met de Hänel Lean-Liften® wordt dankzij de qua hoogte geoptimaliseerde opslag de volledige hoogte van de ruim zeven meter hoge hal economisch benut. Door het vermijden van openingen wordt de ruimte uitstekend benut. Om deze reden is de opslag in de groep verticale liften dynamisch georganiseerd. De artikelen zijn daarbij niet aan een vaste opslagplaats toegewezen, maar hun opslagplaats kan veranderen als ze opnieuw worden opgeslagen. Een andere optimalisatie is de highspeeduitvoering van de Hänel liften. Door de snelle beweging van de extractor worden de picktijden extra verkort.

Transparante magazijnprocessen
De stamgegevens van de artikelen worden in SAP bijgehouden, terwijl de opslagplaatsen in de magazijnlift worden verstrekt. SAP draagt de ordergegevens over naar de geïntegreerde magazijnbeheersoftware van de centrale besturing MP 100 D van Hänel.

Telkens één MP 100 D bestuurt een groep van vijf liften. Als bedieningseenheid voor elke lift is daarbij de besturing MP 12 N met touchscreen- technologie beschikbaar. Hierdoor kan elke lift onafhankelijk van de andere liften worden bediend. De gegevensuitwisseling met het bovenliggende SAP HOST vindt plaats via de standaard Ethernet-interface.

Voor de eenvoudige verbinding beschikken de beide Hänel besturingen over FTP-bestandsoverdracht met dataconversie-software. Dankzij de geïntegreerde Hänel webserver zijn de magazijngegevens ook in het computernetwerk beschikbaar.

De Hänel Lean-Lift® – rendabel en energie-efficiënt
De Hänel Lean-Liften® bewijzen hun hoge kwaliteit door hun flexibiliteit en rendabiliteit bij het picken. Dit wordt aangevuld door de transparantie en functionaliteit van het magazijn dat in het hostsysteem is geïntegreerd.

De Hänel Lean-Liften® voldoen dankzij de Hänel EcoDrive® en de Hänel EcoMode® aan de eisen ten aanzien van energieefficiëntie!