Volautomatisch magazijn voor meer productiviteit

Een volautomatisch magazijn draagt bij aan efficiënte bedrijfs- en productieprocessen. Een geautomatiseerd magazijn reduceert kosten en verhoogt de zekerheid.

Volautomatisch magazijn: Processen efficiënter organiseren

Concurrerend te blijven, is een van de grootste uitdagingen die ondernemingen tegenwoordig moeten aangaan. Een hoge productiviteit is hiervoor mede van doorslaggevende betekenis. Om deze te kunnen waarborgen, moeten ook de magazijnprocessen navenant worden aangepast en geoptimaliseerd. Een volautomatisch magazijn voldoet aan deze eisen en zorgt in het kader van verschillende bedrijfs- en productieprocessen voor aanzienlijke besparingen op het gebied van tijd, werk en kosten. 

Een volautomatisch magazijn werkt volgens het artikel-naar-persoon-principe. 
Opgeslagen goederen kunnen via speciale software worden opgevraagd en worden via een stellingbedieningsapparaat direct naar de gebruiker op de hiervoor bestemde werkopening gebracht. Lange werkroutes naar het magazijn en terug zijn voor het personeel verleden tijd, de opgevraagde goederen kunnen direct naar de werkplek worden geleverd en zijn snel beschikbaar. De software-ondersteunde indeling in het magazijn zorgt ervoor dat alle producten netjes en gestructureerd worden bewaard en er permanent voor een overzicht van de voorraad wordt gezorgd. Er kan steeds worden gecontroleerd waar zich wat bevindt en hoeveel onderdelen van een bepaald soort op dat moment in het magazijn voorhanden zijn. De magazijnlogistiek wordt door het gebruik van een volautomatisch magazijn aanzienlijk verbeterd, productieprocessen worden efficiënter georganiseerd.

Geautomatiseerd magazijn: Magazijn- en proceskosten reduceren

Een geautomatiseerd magazijn brengt veel voordelen met zich mee. Het reduceert de magazijn- en proceskosten en zorgt voor een toename van de productiviteit, waardoor dan weer de personeelskosten worden verlaagd. De rationalisatie van de totale logistieke processen draagt bij aan een verbeterde ROI. En niet in de laatste plaats verhoogt een geautomatiseerd magazijn ook de veiligheid in het bedrijf: Werkzaamheden gaan altijd gepaard met bepaalde risico's. Komen werkzaamheden in het magazijn te vervallen, dan wordt ook het risico op ongevallen in het bedrijf verminderd.

Een geautomatiseerd magazijn kan in verschillende branches en bereiken worden ingezet – van kleingoedmagazijn tot aan palletmagazijn en magazijn voor zware lasten. Hänel biedt met zijn magazijnliften op maat gemaakte oplossingen die ieder op zich rekening houden met de bedrijfseigen eisen. De Hänel Lean-Lift® als volautomatisch magazijn kan ook op een uiterst gering grondoppervlak worden geïnstalleerd en benut de volledige hoogte van de ruimte. De Lean-Lift® maakt op de meest kleine plek een maximum aan opslagcapaciteit mogelijk en draagt bij aan geoptimaliseerde bedrijfs- en productieprocessen.