Paternoster magazijnsystemen

Ruimtebesparende opslag

Paternoster magazijnsystemen zijn stellingsystemen, waarbij de ruimte optimaal wordt benut. Zij werken volgens het principe van de paternosterlift. Het magazijnsysteem kan op een betrekkelijk geringe plaats worden geïnstalleerd, waarbij zo veel mogelijk gebruik kan worden gemaakt van de aanwezige hoogte van de ruimte. Als compact omloopstellingsysteem brengt het magazijnsysteem paternoster verticaal lopende stellingvlakken mee, waarop uiteenlopende producten en artikelen kunnen worden opgeslagen. De stellingvlakken worden door het systeem op aanvraag naar één werkopening of ook meerdere werkopeningen gebracht, waardoor de opgeslagen artikelen snel en gemakkelijk toegankelijk zijn. Het paternoster magazijnsysteem werkt volgens het artikel-naar-persoon-principe en draagt zo bij aan efficiënt magazijnbeheer en picken.

Magazijnsystemen paternoster: Producten in de hoogte opslaan

Paternoster magazijnsystemen maken op een gering oppervlak optimaal gebruik van de hoogte van de hal en vormen een uiterst ruimtebesparend en efficiënt magazijnsysteem. Door de geringe opslagplaats wordt in het bedrijf ook bespaard op huur evenals stook- en stroomkosten. Door het artikel-naar-persoon-principe komen verplaatsings- en zoektijden in het magazijn te vervallen en worden de transporttijden gereduceerd. Het magazijnsysteem paternoster is zowel in open als ook in gesloten uitvoering verkrijgbaar. De laatste uitvoering heeft als voordeel dat de opgeslagen producten worden beschermd tegen invloeden van buitenaf en toegang door onbevoegden. Gekoppeld aan een software zorgt het paternostersysteem voor een goed overzicht over de opgeslagen artikelen en is belangrijke informatie te allen tijde beschikbaar.

Paternoster magazijnsystemen worden in uiteenlopende bereiken ingezet. In de industrie en in ambachtelijke bedrijven is de deugdelijkheid van het magazijnsysteem reeds aangetoond, maar ook in kantoren, zoals voor de archivering en opslag van dossiers, wordt het magazijnsysteem paternoster ingezet. Met de Rotomat® magazijnlift en de Rotomat® kantoorlift heeft Hänel twee uiterst flexibel inzetbare, betrouwbare en kwalitatief uitstekende systemen ontwikkeld die volgens het paternoster-principe werken.