Zonder historie geen toekomst

Mijlpalen van het succes van Hänel

Heden

is Hänel een van werelds grootste fabrikanten van magazijn- en organisatiesystemen met verkooppartners in meer dan zestig landen.

2018 - Smart Picking / Pick-by-voice

Op de CeMAT 2018 in Hannover presenteert Hänel in een wereldpremière het kosten-efficiënte pickconcept Smart Picking en de besturing van de Hänel magazijnliften per Pick-by-voice.

2017 - Augmented-Reality

In samenwerking met een klant installeert Hänel twee Hänel Lean-liften® die door middel van een wireless Augmented-Reality-toepassing worden bestuurd.

2009 - MP 14 N

Hänel presenteert op de CeMAT 2016 in een wereldpremière de nieuwe Hänel besturing MP 14 N.

2014 - SAP SOAP

Hänel innovaties op de CeMAT 2014: Hänel Lean-Lift® in extra brede uitvoering met een containerbreedte van maar liefst 4.460 mm. Hänel Soft® – Reloaded! De succesvolle Hänel magazijnbeheersoftware met nieuwe functies in een nieuw jasje. Hänel besturingen als SAP-terminal De nieuwste generatie van de MP 12 N-H/HostWeb-besturing wordt een SAP-bedienterminal door middel van het SOAP-protocol.

2011 - EcoConcept

Op de CeMAT 2011 stelt Hänel naast talrijke innovaties het nieuwe Hänel EcoConcept voor: Hänel EcoDrive®, EcoLoad® en EcoMode® zijn effectieve systemen in de Hänel Lean-Lift® en Hänel Rotomat® om het energieverbruik in het magazijn te reduceren. Voorstelling van de Hänel Rotomat® in de high-speedversie.

2009 - Jubileum Gerhard Hänel

Jubileum 100 jaar Gerhard Hänel.

2008 - DualDrive® uitvoering

Hänel, uitvinder van de extractor met twee containers, perfectioneert dit systeem en ontwikkelt de Hänel Lean-Lift® in DualDrive® uitvoering. Verdubbeling van de productieoppervlakte in de Hänel fabriek in Wiesentheid/Beieren. Hänel presenteert als eerste fabrikant ter wereld de Lean-Lift® in EcoDrive® uitvoering. CO2-reductie door efficiënte energieterugwinning via frequentieomvormer met terugvoedingseenheid.

2005 - 3-assige magazijnlift Multi-Space®

Hänel presenteert op de CEMAT een wereldprimeur met de gepatenteerde 3-assige magazijnlift Multi-Space® – de nieuwe definitie van verticale lifttechnologie.

2004 - Cameratechnologie

Hänel biedt, als eerste fabrikant in Duitsland, de mogelijkheid om haar verticale liften met digitale cameratechnologie uit te rusten.

2003 - Nieuwe administratiekantoor

Hänel neemt intrek in haar nieuwe administratiekantoor.

2001 - Nieuw demo-center

Hänel opent een nieuw demo-center in Bad Friedrichshall.

1999 - 1.000 kg draagvermogen

Lean-Lift® met 1.000 kg draagvermogen per container.

97/98 - Uitbreiding van de productie

Enorme uitbreiding van de productie met de modernste productietechniek.

1996 - 500 kg draagvermogen

Lean-Lift® met 500 kg draagvermogen per container.

1995 - ISO certificaat CH

Hänel Altstätten krijgt, als eerste bedrijf binnen zijn branche (verticale lifttechnologie) in Zwitserland, ook het ISO 9001-certificaat.

1994 - Uitvinding van de rasterwand

Eerste Lean-Lift® met verticale techniek en 250 kg draagvermogen per container. Hänel verlegt de grenzen in de verticale lifttechnologie door de uitvinding van de Hänel rasterwand.

1993 - ISO certificaat DE

Hänel Duitsland krijgt als eerste bedrijf binnen zijn branche (verticale lifttechnologie) het ISO 9001-certificaat.

Jaren '80 - Oprichting van de vestigingen

In de jaren '80 werden industrieliften wereldwijd uitgebreid tot een omvangrijk scala aan modellen. Oprichting van de vestigingen Hänel USA en Hänel Frankrijk. Begin 1990 volgde Hänel Nederland.

1978 - Opslagcapaciteit van meer dan 10 ton

Hänel construeert en produceert liften voor zware lasten met een opslagcapaciteit van meer dan 10 ton. Destijds een noviteit!

1973 - Lichte bouwwijze

Hänel houdt zich al in 1973 bezig met de lichte bouwwijze en ontwikkelt de eerste aluminium liften ter wereld. Deze technische prestatie is tot op heden niet gekopieerd.

1972 - Derde Hänel fabriek

In Altstätten SG, Zwitserland, wordt de derde Hänel fabriek geopend.

Jaren '70 - Industriële paternosters

Begin jaren '70 worden de eerste industriële paternosters van Hänel geïntroduceerd.

1968 - Tweede Hänel fabriek

De tweede Hänel fabriek wordt in Wiesentheid/Beieren in bedrijf genomen. Hänel Precisie-tandwielen Bad Friedrichshall, Duitsland

1957 - Paternosterprincipe

Hänel produceert als eerste fabrikant in Europa archiefliften volgens het paternosterprincipe in serie.

1953 - Oprichting

Gerhard Hänel richt in Bad Friedrichshall, Duitsland, het bedrijf Hänel Büro- und Lagersysteme op.