Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
TVS-distributiecentrum/Groot-Brittannië
Effectief orderpicksysteem voor de afdeling Kleine onderdelen met Hänel magazijnliften
Het bedrijf TVS
TVS heeft in Chorley (Engeland) een distributiecentrum van bijna 25.000 m2 geopend. De bouwkosten hiervan bedroegen bijna 25 miljoen euro. De plannen voor dit nieuwe gebouw voorzagen in een effectief orderpicksysteem voor de ‘afdeling Kleine onderdelen’ in het distributiecentrum. Om de juiste oplossing en partner voor dit ambitieuze plan te vinden, vond TVS het belangrijk om zich te verdiepen in de rentabiliteit van verschillende aanbieders en in de integratie van verschillende oplossingen. De keuze viel op Industore en Hänel Büro- und Lagersysteme.
De uitdaging
TVS en Industore stonden voor de uitdaging om een hoogwaardig orderpicksysteem te bouwen en te installeren dat de picksnelheid en -nauwkeurigheid moest verhogen.
De oplossing
De oplossing van Hänel en Industore omvat de integratie van in totaal 20 Hänel Lean-Liften® met elk een hoogte van 12 meter. De verticale magazijnliften zijn in zes gescheiden activiteitszones ingedeeld. Daarbij wordt elke zone door een computergestuurd transportsysteem bediend. De op maat gemaakte software van Industore is volledig in het ERP-systeem van Multipart geïntegreerd en coördineert alle processen bij de orderpicking, opslag en voorraadcontrole.
Bij een pickorder stuurt het ERP-systeem commando’s naar het transportsysteem en regelt het alle transportprocessen van de artikelen in en uit de verschillende zones.
Binnen de zones organiseert en coördineert de software de picking in losse opslagcontainers, die uiteindelijk zonder ruimteverlies in de Hänel Lean-Liften® worden opgeslagen. Verder worden er boekingsstukken en pickorders door het systeem beschikbaar gesteld. Elke Hänel Lean-Lift® is bovendien uitgerust met een labelprinter om de verzamelde artikelen onmiddellijk van de relevante gegevens zoals klant, route, artikelbeschrijving en bestelnummer te voorzien.
Als het orderpickingproces is voltooid, stelt de software het ERP-systeem van TVS hiervan automatisch op de hoogte. Het ERP-systeem brengt vervolgens het verzendproces op gang en stelt de bijbehorende documenten en facturen op.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.