Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Optimaal magazijnbeheer bij de Kanban-productie

Door het gelijktijdig picken en opslaan met de Hänel Lean-Lift® wordt
er veel ruimte bespaard en stijgen de dagelijkse pickprestaties enorm.

iNOEX is al ruim 30 jaar een toonaangevend bedrijf in de moderne extrusietechnologie. Dit succesvolle middelgrote bedrijf ontwikkelt en produceert sensoren, meet- en regeltechniek en procestechnische producten voor de buis-, profiel-, kabel- en folie-extrusie. In het nieuwe bedrijfsgebouw in Melle zijn het technisch centrum en de productie samengevoegd. Hier kunnen geavanceerde ultrasone, terahertz en gravimetrische meetsystemen aan drie extrusielijnen in de praktijk worden gedemonstreerd.

Voor meer efficiëntie en flexibiliteit bij de productie investeerde iNOEX in een Kanban-lijnproductie. Een onderdeel van het productieconcept is een nieuw georganiseerd productiemagazijn met vijf verticale magazijnliften van het type Hänel
Lean-Lift®. Het vroeger handmatig beheerde bakkenmagazijn met drie meter hoge industriële stellingen en een plaatsingsoppervlakte van 500 m2 kon nu met het moderne Lean-Lift® magazijn tot slechts 50 m2 worden verkleind. "Wij hebben deze enorme ruimtebesparing dringend nodig voor de vrije ruimte bij onze lijnproductie. De magazijnliften van Hänel voldoen perfect aan het Kanban-principe en hiermee zijn wij flexibel voorbereid op toekomstige uitdagingen", aldus Oliver Kallert, hoofd van het materiaalbeheer.

Ongeveer 6.000 artikelen zijn bij iNOEX continu op voorraad en over 10.000 opslagplaatsen verdeeld. Ze zijn in dozen met vijf verschillende formaten qua hoogte geoptimaliseerd en beveiligd op 200 plateaus ondergebracht. Er zijn veel losse artikelen voor onderzoeksprojecten en de prototypebouw alsmede voor de serieproductie van bepaalde artikelen ruimtebesparend in grote hoeveelheden opgeslagen. Ook stangproducten die veel ruimte innemen, zoals bijvoorbeeld kabelgoten, zijn in de flexibele magazijnliften opgeslagen.

De magazijnbeheersoftware HänelSoft® communiceert in het naadloze computersysteem transparant en in realtime met het ERP-systeem ABAS. Zo zijn foutbronnen en onzichtbare voorraden, zoals in het vroegere bakkenmagazijn, geëlimineerd.

Veilig picken wordt bovendien door Hänel Pick-o-Light® gegarandeerd.
Boven de werkopening bevindt zich de vrij positioneerbare Hänel Pick-o-Light-Vario®, die automatisch en zonder verwisseling door middel van een LED-lichtstraal de opslagplaats op het plateau markeert. De mechaniek maakt het markeren van opslagplaatsen in verschillende groottes op een plateau mogelijk. Bij de plateaus met maar liefst 160 stelplaatsen helpt dit enorm. Het resultaat is tijdsbesparing bij het samenstellen van pickorders.
 iNOEX is al ruim 30 jaar een toonaangevend bedrijf in de moderne extrusietechnologie.
 Voor een geoptimaliseerd magazijnbeheer bij de "Just in Time"-productie zijn vijf Hänel Lean-Liften® in de Kanban-lijnproductie opgenomen.
 Door het gelijktijdig picken en opslaan stijgen de dagelijkse pickprestaties enorm en wordt er in het nieuwe productiemagazijn veel ruimte bespaard.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.