Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

h-team GmbH & Co. KG

Verticale liften van Hänel: rendabel, snel en ruimtebesparend

h-team uit Calw is de juiste systeemleverancier als het gaat om datatransmissiesystemen, machinebedrading of veiligheidssystemen. Dit bedrijf uit het Zwarte Woud groeit al ongeveer twaalf jaar gestaag.

In het nieuwe gebouw in Calw is een modern intralogistiek centrum met tien Hänel Lean-Liften® ingericht voor een snelle en flexibele levering. Met het flexibele liftmagazijn is het bedrijf ook in de toekomst perfect uitgerust voor het continu groeiende productassortiment. Om tegelijkertijd energie te besparen, beschikken de nieuwe Lean-Liften® over de milieuvriendelijke Hänel EcoMode®. Dit systeem brengt afzonderlijke liftcomponenten, na een vrij instelbare tijd, in vier fasen in de ruststand-modus. Tegelijkertijd wordt een snelle heractivering vanuit de ruststand gegarandeerd.

Er staan telkens vijf verticale liften naast elkaar. Op deze manier kunnen bij meerdere liften tegelijk artikelen worden verzameld en kunnen de orders snel en efficiënt worden afgehandeld. Voor een snelle beschikbaarstelling van de opgevraagde artikelen wordt enkel de streepjescode van de artikelen van de pickorder gescand. Vervolgens wordt de desbetreffende opslagcontainer automatisch naar de werkopening getransporteerd.

Een belangrijk voordeel van de flexibele magazijnsystemen van Hänel is de probleemloze verplaatsing van de liften. Bij h-team werd de verhuizing naar het nieuwe bedrijfsgebouw samen met het Hänel serviceteam in slechts vijf dagen uitgevoerd. De medewerkers van h-team werkten daarbij nauw samen met het team van Hänel. Zo kon het centrale magazijn op tijd in gebruik worden genomen en de uitvaltijd tot een minimum worden beperkt. Ook werden de liften aan de nieuwe ruimtehoogte aangepast en uitgebreid. Dankzij de flexibele bouwwijze is dit op elk moment mogelijk.

Andere belangrijke criteria zijn de betrouwbare werking van de verticale liften, de 24-uursservice van Hänel op meer dan 300 dagen per jaar met de efficiënte bewakings- en diagnosesystemen en de snelle beschikbaarheid van de servicemonteurs.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.