Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

De Hänel Lean-Lift® als centraal magazijn over meerdere verdiepingen en afdelingen

Het ziekenhuis profiteert van aanzienlijk efficiëntere processen en een hoge opslagdichtheid

In het nieuwe centrale magazijn voor steriel materiaal worden alle artikelen opgeslagen in twee Hänel Lean-Lift® systemen, die aan alle eisen met betrekking tot temperatuur en luchtuitwisseling voldoen.

De liften bevinden zich achter de buitenbekleding aan de noordkant van het ziekenhuis. Het gebouw is 22 meter hoog en de liften gaan van de kelder tot op de vijfde etage.

Het ziekenhuis installeerde twee liftsystemen met werkopeningen op drie verschillende verdiepingen. Een van deze werkopeningen wordt gebruikt voor grote hoeveelheden producten en eentje voor het uitnemen van de dagelijkse benodigdheden door de Centrale Sterilisatie Afdeling. De derde werkopening wordt gebruikt voor een operatiekamer en maakt het snel uitnemen van benodigde instrumenten en andere producten mogelijk. Op de afbeelding zijn de beide werkopeningen voor de steriele omgeving te zien.

Alle werkopeningen zijn uitgerust met een luchtsluissysteem: twee deuren scheiden de gebruiker van de opslagruimte, waarbij een van de twee deuren permanent gesloten is.

Dit is nodig vanwege de drukverschillen in het gebouw – een noodzaak bij de opslag van steriele producten.
De voordelen
• Antimicrobiële laklaag voor steriele omgevingen
• Speciale verzegeling voor een zo groot mogelijke dichtheid
• Lager energieverbruik dankzij Hänel EcoDrive®
• Werkopeningen op meerdere verdiepingen
In de gebouwtekening hiernaast zijn de liften met werkopeningen op drie van de zes verdiepingen te zien. Boven de liften bevindt zich een technische ruimte, waarin bijvoorbeeld het ventilatiesysteem is ondergebracht. Om de twee meter wordt verse lucht in de liften geblazen.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.