Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Systems GmbH

Omloopstellingen optimaliseren productielogistiek

De elektronicadienstverlener TQ-Systems in Seefeld bij München maakt gebruik van 45 Hänel Rotomat® magazijnliften voor het optimaliseren van de productielogistiek. Door de communicatiesoftware LACOM/TS en de LACOM/IDOC-server worden op- en uitslagbewegingen voor de SMD- en THT-componenten in de paternostersystemen intelligent en flexibel op elkaar afgestemd. De vroeger handmatig beheerde, decentrale opslagruimtes voor de verschillende productielijnen zijn hierdoor opgeheven en rendabel gecentraliseerd.

Bij het hoofdkantoor in het Beierse Seefeld zijn in de WM-module in SAP ongeveer 70.000 opslagplaatsen in de Hänel Rotomat® aangemaakt. Vooral voor elektronische SMD- en THT-componenten. Met de Rotomat® magazijnliften kon door de optimalisatie van de processen in het magazijn de toegenomen hoeveelheid werk zonder extra personeel worden georganiseerd.

Via verschillende productietoevoersystemen worden de verzamelde artikelen met karretjes vanuit het centrale magazijn in de kelder naar de productieafdeling op de begane grond getransporteerd. Door de zorgvuldige planning en continue uitbreiding van het nieuwe Rotomat® magazijn van Hänel kon ook de bezettingsgraad van de tot aan het plafond reikende omloopstellingen worden geoptimaliseerd. Op basis van de zorgvuldige planning van TQ-Systems werd door Hänel een speciaal raster voor extra ophangbare tussenbodems in de paternostersystemen gemonteerd. Met de variabele scheidingsstukken wordt zo een optimale bezettingsgraad van bijna 100 procent bereikt.

Met de Hänel communicatiesoftware LACOM/TS en de LACOM/IDOC-server worden de omloopstellingen direct en snel aan het magazijnbeheer in SAP gekoppeld. Hier worden ook alle magazijngegevens centraal beheerd en alle op- en uitslagbewegingen als transportorders via de IDOC-interface naar LACOM/TS verzonden. Zo kunnen artikelen van meerdere orders tegelijk bij verschillende omloopstellingen worden verzameld. Bij het uitnemen of opslaan worden de voorraden door het scannen van de verpakkingen in SAP geactiveerd en in real-time zonder onderbreking van de IT-keten geautomatiseerd bijgehouden.

Met de intelligente communicatiesoftware LACOM/TS van Hänel worden ook het gebruikersbeheer en de toegangsrechten geregeld. Zo worden bijvoorbeeld twee afsluitbare Rotomat® magazijnliften handmatig en niet in een groep als consignatiemagazijn gebruikt.

Om schade door ontladingen te voorkomen, is de complete binnenkant van de omloopstellingen voorzien van een antistatische laklaag. In alle hendels zijn messing bussen voor een elektrostatische afleiding van de overspanningen aangebracht. Bovendien beschikt elke omloopstelling over een elektromechanische beveiliging en een veiligheidslichtgordijn in de werkopening.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.