Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Speck Pumpen Walter Speck GmbH & Co. KG

Alles in één oogopslag

Het direct leveren van bestelde producten is de grootste logistieke uitdaging van tegenwoordig. Hiervoor is een uiterst efficiënt intralogistiek systeem met effectieve magazijnbeheersoftware nodig. Speck Pumpen uit Roth, de bekende fabrikant van pompen en aandrijvingen, zag dit ook in en verving het oude magazijn met vakbodemstellingen door een geautomatiseerd, verticaal Lean-Lift® magazijn.

Dit succesvolle middenstandsbedrijf zag zijn omzet met nog eens 25 procent stijgen. Het conventionele magazijn met vakbodemstellingen kon de continue verhoging van de doorvoer niet meer aan. Elke dag moeten meer dan 6.000 artikelen worden op- en uitgeslagen - tendens stijgend. Samen met de specialisten van Hänel werd er daarom een compleet nieuw intralogistiek concept ontwikkeld en geïnstalleerd. Dit concept bestaat momenteel uit zes Hänel Lean-Liften® die elk ruim zeven meter hoog zijn.

De plaatsingsoppervlakte van de Lean-Liften® bedraagt slechts 60 m2 en biedt een bruikbare opslagoppervlakte van maar liefst 660 m2. Vergeleken met de vorige situatie een enorme compressie van de opslagruimte. De extra optimalisering van de op- en uitslagbewegingen en van de loopafstanden tussen de afdelingen Inkomende goederen, Productie en Levering zorgde bovendien voor een flinke verkorting van de doorlooptijden. De introductiefase van en training ten aanzien van de nieuwe magazijnsystemen werden vakkundig begeleid door de Hänel servicemedewerkers.

De bediening van de liften en de sequentiële afhandeling van de pickorders vindt direct via de touchscreen-besturing MP12 N op de desbetreffende Lean-Lift® plaats. Het complexe magazijnbeheer vindt plaats in de bovenliggende magazijnbeheersoftware HänelSoft®. Door zinvolle configuratiemogelijkheden en talrijke aanvullende modules kan de software voor elke klant op maat gemaakt en individueel aangepast worden.

HänelSoft® controleert de complete materiaalstroom in het magazijn. Opslagplaatsen, opslagbakken en de materiaalvoorraad zijn in het bovenliggende ERP-systeem geregistreerd. HänelSoft® bestuurt en beheert de zes Lean-Liften® aan de hand van afzonderlijke orders en stuurt de pickorders naar de desbetreffende liftbesturing. De magazijnmedewerkers moeten de orders enkel bevestigen. Vervolgens worden de opslagbakken met de gewenste artikelen automatisch naar de werkopening gebracht. De digitale dieptevakweergave direct bij de werkopening geeft aan uit welke opslagbak de opgevraagde artikelen moeten worden gehaald. HänelSoft® maakt ook de afhandeling van een order bij meerdere liften tegelijk mogelijk en optimaliseert zo tevens het werk voor elke medewerker.

De handige 3D-magazijnvisualisatie van HänelSoft® biedt een grafisch overzicht van de actuele situatie met betrekking tot de opslagplaatsen in het magazijn. Door middel van vrij definieerbare sjablonen kan de opslagplaats op de afzonderlijke containers individueel ingedeeld en voor de meest uiteenlopende opslagsituaties geoptimaliseerd worden. Het definiëren van containertypes in verschillende formaten vindt plaats in het grafische containeroverzicht in HänelSoft®.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.