Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Temperatuurgeregelde opslag van
biermonsters in de Hänel Rotomat® magazijnlift

München, Duitsland

De brouwerij Spaten-Franziskaner-Bräu

Anheuser-Busch InBev, met hoofdzetel in het Belgische Leuven, is met een afzet van ongeveer 446 miljoen hectoliter bier en ca. 150.000 medewerkers in meer dan 24 landen wereldwijd de leidende brouwerijgroep.

Het productportfolio omvat meer dan 200 biermerken, waaronder de wereldwijd bekende merken BECK’S, STELLA ARTOIS, Corona en Budweiser. Ook de traditionele brouwerij Spaten-Franziskaner-Bräu in het Duitse München behoort tot deze brouwerijgroep. In het laboratorium voor kwaliteitsmanagement wordt een geklimatiseerde Rotomat® magazijnlift van Hänel gebruikt voor de opslag van monsters van verschillende soorten vers gebrouwen bier. Deze biermonsters worden gedurende een bepaalde periode in het laboratorium geobserveerd en microscopisch onderzocht.


Constante klimaatregeling

In het kader van de microbiologische verrijking zorgt een extra geïnstalleerde, zuinige schakelkastverwarming voor een ideale en constante temperatuur van 28° C in de Rotomat® magazijnlift. De Hänel Rotomat® zorgt voor ruimtebesparing, ergonomische arbeidsprocessen en flexibiliteit bij het onderzoeken van de biermonsters.


Energie-efficiënte opslag

Door de gelijkmatige belading kan aan de hand van het verticale roulatieprincipe heel veel energie worden bespaard. De Hänel EcoLoad® bewaakt daarbij permanent de beladingstoestand. Door opslagaanbevelingen van de microprocessorbesturing worden de monsters optimaal verdeeld. Het directe gevolg: er is heel weinig energie nodig voor de omloopbeweging.

 De multifunctionele draagset wordt op verzoek snel naar de werkopening getransporteerd
 De microbiologische monsters zijn beschermd tegen licht en stof in de geklimatiseerde Rotomat® magazijnlift ondergebracht
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.