Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Computerondersteund buffermagazijn direct in de productie

Altstätten, Zwitserland

Met meer dan 30 jaar ervaring en competentie op het gebied van de productie van kunststof flessen in alle soorten is de firma Soplar SA wereldwijd erkend.

Soplar SA
Kunststof machines

In de Zwitserse vestiging in Altstätten maakt het bedrijf voor zijn intralogistieke processen gebruik van in totaal zeven Hänel Lean-Liften®. Vijf hiervan bevinden zich in een schacht middenin de magazijnhal. Met een hoogte van ca. 11 m benutten de magazijnliften de complete hoogte van het gebouw. Zo ontstaat op een grondoppervlak van slechts 60 m2 een opslagruimte van 1.000 m2.
Soplar SA gebruikt de Hänel Lean-Liften® als buffermagazijn voor alle componenten en (reserve)onderdelen. Thans bevinden zich meer dan 7.000 verschillende artikelen in de liften. Voor de ruimtelijke scheiding van inkomende en uitgaande goederen is elke Lean-Lift® steeds voorzien van een werkopening aan de voorkant én aan de achterkant. Beide werkopeningen worden door de Hänel snelloopdeur onderling beveiligd. Hierdoor kan er tegelijkertijd worden op- en uitgeslagen.


Integratie in ERP-systeem

De Hänel liftbesturing is verbonden met het overkoepelende ERP-systeem. Op- en uitslagopdrachten worden eerst in het ERP-systeem gegenereerd en naar de liftbesturing verzonden. Via barcodes worden de opdrachten direct in de besturing opgeroepen en afgehandeld. Bovendien verbindt de centrale besturing MP 100 D van Hänel alle Lean-Liften® met elkaar. Hierdoor maakt het niet uit aan welke besturing de opdrachten worden ingescand. Bovendien worden de opdrachten qua afstand en tijd geoptimaliseerd afgehandeld, wat tot een aanzienlijke tijdbesparing leidt.
Met de vak- en dieptevakweergave van Hänel direct onder de werkopening wordt de betreffende opslagplaats eenduidig gemarkeerd. Zo worden fouten bij het verzamelen tot een minimum gereduceerd.


Veilige en beveiligde toegang

Het Hänel toegangscodebeheer zorgt voor extra veiligheid en bescherming tegen toegang door onbevoegden. Toegang tot het magazijn is pas mogelijk nadat een wachtwoord is ingevoerd.

Bedrijf:
Soplar SA Kunststoffmaschinen

Plaats:
9450 Altstätten/Zwitserland

Medewerkers:
ca. 150

Branche:
productie van plastic flessen

Magazijnliften:
7 Hänel Lean-Liften®

Opgeslagen artikelen:
bouw- en reserveonderdelen
 Voor de opslag van meer dan 7.000 artikelen wordt de complete hoogte van het gebouw benut
 Scannen van de op- en uitslagopdrachten door middel van de barcodescanner direct bij de liftbestur
 Toegang tot artikelen, zonder verwisseling dankzij de vak- en dieptevakweergave
 Parallel werken door meerdere werkopeningen aan de voor- en achterkant van de Hänel Lean- Liften®
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.