Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Pfizer

Hänel Lean-Liften® voor lean logistiek

De Lean-Liften® van Hänel spelen een belangrijke rol bij de moderne geneesmiddelenproductie van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer. Bij de vestiging in Illertissen worden vijf geautomatiseerde magazijnliften gebruikt.

De geneesmiddelenfabriek van Pfizer in Illertissen is een moderne locatie voor de hightechproductie en confectionering van vaste geneesmiddelen. Ongeveer 400 hooggekwalificeerde medewerkers produceren jaarlijks meer dan 80 miljoen verpakkingen humane geneesmiddelen.

Met hoeveelheden van 300 tot 100.000 geneesmiddelverpakkingen per order moeten er vaak en snel formaatdeelwissels op de verpakkingslijnen worden uitgevoerd. Verpakkingslijnen kunnen tot wel 60 meter lang zijn en bestaan uit veel verschillende installaties van diverse fabrikanten. Formaatdelen zijn de gereedschappen die bij een productwissel op de verpakkingslijn worden vervangen. Bij een productwissel worden tot wel 100 formaatdelen vervangen.

Na verloop van tijd en door het stijgende aantal formaatdelen werd de opslag in het handmatige magazijn steeds onoverzichtelijker en kostte het steeds meer tijd om de benodigde onderdelen te verzamelen. Door de integratie van drie Hänel Lean-Liften® en twee Hänel Multi-Space® magazijnliften kon de totale opslagruimte tot een plaatsingsoppervlakte van slechts een paar vierkante meter worden gereduceerd en konden de toegangstijden drastisch worden verkort. Dankzij zulke procesoptimalisaties nemen vertragingen in de materiaalstroom af en wordt dure opslagruimte bespaard. Hierdoor worden de kosten geminimaliseerd.

In de magazijnliften van Hänel zijn ongeveer 250 dubbele europallets met speciaal gemaakte dragers voor 3.200 formaatdelen opgeslagen. Pickorders voor de verpakkingslijnen worden met de door Pfizer speciaal voor de formaatdeelopslag ontwikkelde software COMS verstrekt en direct geautomatiseerd naar de Hänel besturingsterminal bij de werkopening van de magazijnlift verzonden voor het orderpicken.

De door Hänel ontwikkelde 3-assige magazijnlift Multi-Space® koppelt de horizontale dimensie aan de flexibiliteit om de positie zelf te kunnen kiezen. Bij Pfizer zijn telkens vier liftmodules in beide Multi-Space® magazijnliften aan elkaar gekoppeld. Net als bij een hoge stelling worden de opgeslagen artikelen door de gelijktijdige horizontale en verticale beweging van de extractor via de snelste route naar de werkopening getransporteerd. Om de beschikbare ruimte optimaal te kunnen benutten, moesten de beide ruim twaalf meter hoge Multi-Space® magazijnliften worden aangebouwd.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.