Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Paul Meijering Metalen, Zaltbommel, NL

Verschillende opslagsystemen – één software. HänelSoft® beheert behalve de Hänel Lean-Liften® ook nog alle opslagplaatsen in het smallegangenmagazijn.

Paul Meijering Metalen levert sinds 1989 wereldwijd buizen, platen en componenten in zowel roestvrij staal als speciale legeringen.

Tot de klanten van Paul Meijering behoren bijvoorbeeld de (petro-)chemische industrie, de voedingsmiddelenindustrie, de bouwindustrie en de offshore-industrie.


Hänel Lean-Liften® voor de opslag van fittingen en accessoires

Behalve buizen levert Paul Meijering Metalen ook (las-)fittingen en flenzen in verschillende uitvoeringen. Voor de opslag en het verzamelen van deze onderdelen combineert Paul Meijering Metalen in het nieuwe magazijn acht Hänel Lean-Liften® met een hoogte van 9 meter met een smallegangenmagazijn.

De Hänel magazijnliften staan in twee rijen van vier tegenover elkaar. Op een centrale werkplek in de middelste gang kunnen vier orders tegelijkertijd gepickt en verpakt worden.

Op een beeldscherm op de liften zien de medewerkers precies welke artikelen ze als volgende moeten pakken. De opslagplaats op de container wordt door de vak- en dieptevakweergave aangeduid. De desbetreffende verzendkisten worden met een Put-to-Light systeem op het verpakkingsstation gemarkeerd.

Direct naast de Hänel Lean-Liften® bevindt zich het smallegangenmagazijn met 11.000 palletplaatsen. Hierin worden grotere onderdelen opgeslagen. Vanuit dit magazijn worden ook de Hänel Lean-Liften® gevoed.
 Verschillende opslagsystemen – één software HänelSoft® beheert behalve de Hänel Lean-Liften® ook nog alle opslagplaatsen in het smallegangenmagazijn.
 Overzichtelijke opslag door flexibele vakindelingen
HänelSoft® – het WMS-pakket van Hänel

Het bovenliggende goederenbeheer vindt plaats in het softwarepakket PRO/Staal van Datamex. Via een aangepaste interface is HänelSoft® aan PRO/Staal gekoppeld. “Wij hebben HänelSoft® speciaal op onze behoeften afgestemd. Behalve de Hänel Lean-Liften® beheren wij ook het smallegangenmagazijn met HänelSoft®. Zo worden de medewerkers bijvoorbeeld bij een kleiner aantal stuks dan het minimum automatisch verzocht om het aantal stuks zowel in de liften als in het smallegangenmagazijn te controleren.”

Met HänelSoft® worden niet alleen de pickprocessen georganiseerd, maar wordt ook de tijdelijke opslag van resthoeveelheden efficiënt beheerd. Als er bijvoorbeeld 80 stuks van een artikel worden besteld en er 100 stuks in de verpakking zitten, gaat de resthoeveelheid niet terug naar het smallegangenmagazijn, maar wordt ze als pickvoorraad in een van de Hänel Lean-Liften® opgeslagen.


Paul Meijering: “Wij hebben ons Hänel opslagsysteem in de loop der jaren specifiek aan onze opslageisen aangepast. Om aan de stijgende eisen te voldoen, zijn er in aanvulling op de zes Hänel Lean-Liften® die wij naar het nieuwe magazijn hebben verhuisd nog twee andere aangeschaft. Op dit moment ligt er voor ongeveer 320 ton aan verbindingsstukken in de containers in het nieuwe onderdelenmagazijn.”
 Snelle voorbereiding van de verzending via Put-to-Light systeem op het verpakkingsstation direct bij de werkopeningen
 Eén centrale terminal voor het hele magazijn
 Resthoeveelheden worden systematisch tijdelijk opgeslagen als pickvoorraad
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.