Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
Het bedrijf GERSTEL GmbH & Co. KG
Magazijnorganisatie met de Hänel Multi-Space®
Bedrijf: Gerstel GmbH & Co. KG
Medewerkers: 140
Branche: ontwikkeling en productie van systemen voor instrumentele chemische analyse (gaschromatografie en vloeibare chromatografie)
Opgeslagen artikelen: componenten en modules
Magazijnliften: Multi-Space®, Lean-Liften®
GERSTEL – familiebedrijf met traditie
Het in 1967 in een garage in Mülheim an der Ruhr opgerichte en nu door de tweede generatie geleide familiebedrijf heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van apparaten en systemen voor de instrumentele en chemische analyse met de nadruk op monstervoorbereiding, gaschromatografie (GC) en vloeibare chromatografie (HPLC).
110 medewerkers in Duitsland, dochterondernemingen in de VS, Japan en Zwitserland en een wereldomvattend netwerk van distributeurs garanderen dat oplossingen van GERSTEL wereldwijd beschikbaar zijn en gebruikt kunnen worden.
Het bedrijf biedt zijn klanten intelligente, desgewenst op maat gesneden complete systemen. Als specialist op het gebied van geautomatiseerde monstervoorbereiding wordt GERSTEL bovendien altijd ingeschakeld als er innovatieve oplossingen gevraagd zijn.
Bedrijfsgroei stelt hoge eisen aan intralogistiek
GERSTEL GmbH & Co. KG is als gevolg van zijn opvallende groei al meerdere malen van locatie veranderd. Voor het laatst in 2007, toen het nieuwe, vanuit economisch en ecologisch oogpunt ontworpen hoofdkantoor op Eberhard-Gerstel-Platz 1 in Mülheim an der Ruhr werd betrokken.
Door de uitbreiding van het bedrijf werd een efficiëntere en flexibelere intralogistiek noodzakelijk. Zowel componenten als complete modules moeten tussentijds opgeslagen worden en sneller ter beschikking worden gesteld aan de productieafdeling. Hiervoor zijn drie Hänel Lean-Liften® en een Hänel Multi-Space® geïnstalleerd.
Optimale benutting van de ruimte
De Hänel Multi-Space®, bestaande uit vijf magazijneenheden met twee werkopeningen, heeft een totale breedte van acht meter: twee magazijneenheden bevinden zich achter de Lean-Liften®. De beschikbare ruimte is optimaal benut en er is een maximaal opslagvolume bereikt.
De complete magazijnlogistiek van GERSTEL wordt met de Hänel magazijnliften bediend – alle logistieke processen lopen volledig via de liften. Op- en uitslagbewegingen worden met barcodescanners geboekt en in de magazijnbeheersoftware HänelSoft® beheerd. Een koppeling met het interne ERP-systeem maakt effectief werken mogelijk.
‘Bij het kiezen van de aanbieder hebben wij bewust voor een middenstandsbedrijf gekozen. Bovendien hebben de totaaloplossingen van Hänel ons overtuigd. En in de praktijk is gebleken dat wij goed zaten met onze inschatting!’
Ullrich Scherzer,
hoofd Logistiek van
GERSTEL GmbH & Co. KG
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.