Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Rationele bouwmateriaalproductie
met verticale lift als etikettenmagazijn

Het familiebedrijf Knauf, met zijn hoofdkantoor in Iphofen, behoort tot de grootste producenten van bouwmaterialen en bouwsystemen in Europa.

Voor ongeveer 1.000 gemaakte bouwchemische producten zijn 895.000 etiketten in een Hänel Lean-Lift® op slechts tien vierkante meter plaatsingsoppervlakte ondergebracht. Met de qua hoogte geoptimaliseerde containeropslag wordt de complete ruimte tot aan het plafond van de hal ruimtebesparend benut en zo wordt kostbare opslagruimte bespaard. Door het feit dat de Hänel Lean-Lift® weinig ruimte nodig heeft en de zo bespaarde plaatsingsoppervlakte worden de vaste kosten in het etikettenmagazijn flink verlaagd. Matthias Leopoldsberger, fabrieksleider voor de bouwproducten: "Door de toename van de meertalige productetiketten werd het handmatige voorraadbeheer in de stellingen steeds omslachtiger en onoverzichtelijker. Door de toenemende eisen hebben wij dringend behoefte aan een beter magazijnsysteem, want foutieve opslag betekent altijd veel tijdverlies bij het zoeken naar de juiste etiketten." Met een apart geïnstalleerde Hänel Rotomat® magazijnlift wordt tevens het voorraadbeheer van de code-etiketten voor de verfproducten geoptimaliseerd.

Hänel Lean-Lift® optimaliseert etikettenmagazijn

De Hänel Lean-Lift® is vlak naast een emmer-etiketteermachine geïnstalleerd, want ongeveer 40 procent van de opgeslagen etiketten is bedoeld voor bouwchemische materialen in kunststof emmers. Bij veranderingen in de "just-in-time" productie kan er zo flexibel worden gereageerd. Dankzij de transparante processen en veilige "artikel-naar-bediener"-picking wordt de hoge productkwaliteit met de vereiste voorwaarden voor kwaliteitsbewaking door de chargetracering gegarandeerd. Verder zijn in de Hänel Lean-Lift® alle etiketten tegen licht, stof en vuil beschermd. De Hänel magazijnlift fungeert zodoende als flexibele schakel binnen de productie in plaats van als zuiver buffermagazijn.

Optimaal geïntegreerd, maximale flexibiliteit

Om de transportafstanden zo kort mogelijk te houden, worden de bouwmateriaaletiketten op basis van hun toegangsfrequentie op bepaalde containers samengevoegd. Vaak op- en uitgeslagen etiketten zijn in de buurt van de werkopening ondergebracht. Door de duidelijke en gecoördineerde toewijzing van opslagplaatsen worden gezochte etiketten snel gevonden en wordt bij het picken waardevolle tijd gewonnen. "Dankzij het overzicht in de Hänel Lean-Lift® was het eindelijk afgelopen met het zoeken naar de juiste etiketten. Alle onzichtbare voorraden konden zo worden verminderd", benadrukt Matthias Leopoldsberger tevreden. Daarbij garandeert het geïntegreerde magazijnbeheer van Hänel maximale flexibiliteit en voorraadbetrouwbaarheid. Door de integratie van de verticale lift van Hänel in het productieproces worden hogere toegangssnelheden en aanzienlijke productiviteitsstijgingen bereikt. De Lean-Lift® is dus de optimale schakel met de productie.

Veiligheid, ergonomie, service

Om bij het gewenste product te komen, vraagt de bediener dit direct met de Hänel microprocessorbesturing met één druk op de knop op. Vervolgens worden de artikelen automatisch naar de werkopening op ergonomische werkhoogte getransporteerd. Hierdoor worden foutieve belastingen en bedrijfsongevallen voorkomen. De Lean-Lift® en de Rotomat® van Hänel zorgen voor betere bescherming en veiligheid, zowel voor het bedieningspersoneel als voor de opgeslagen etiketten. Om de voortdurende beschikbaarheid in de drieploegendienst te kunnen garanderen, is de preventieve service van Hänel bijzonder belangrijk.
 In totaal 895.000 productetiketten in maar liefst tien talen zijn ruimtebesparend in de Hänel Lean-Lift® ondergebracht.
 De etiketten zijn transparant en overzichtelijk in de opslagbakken opgeslagen en daarbij tegen licht, stof en vuil beschermd.
 Door de qua hoogte geoptimaliseerde opslag van de 37 containers wordt de complete opslagruimte tot aan het plafond in een zeer krappe ruimte benut.
 Om het magazijnbeheer voor de code-etiketten van de verfproducten te optimaliseren, wordt een apart geïnstalleerde Hänel Rotomat® magazijnlift gebruikt.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.