Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Hänel Rotomat® magazijnliften zorgen voor snellere processen
in het expeditiemagazijn van de Hänel tandwielfabriek

Sinds de oprichting in 1967 produceert onze zusteronderneming Hänel tandwielfabriek in Bad Friedrichshall precisietandwielen van de hoogste kwaliteit. Voortdurende investeringen in de modernste productiefaciliteiten zijn de basis voor de voortreffelijke kwaliteit van haar producten.

Sinds kort zorgen twee Hänel Rotomat® magazijnliften in de uitvoering voor zware lasten daar voor snellere processen in het expeditiemagazijn. In de omloopstellingen (paternosters) worden tandwielen, assen en aandrijfwielen ruimtebesparend en ergonomisch opgeslagen.Directe integratie en snelheidsvoordeel door voorpositionering

De beide Hänel Rotomat® magazijnliften zijn direct in de productieprocessen geïntegreerd. Daarbij ligt de focus op korte toegangstijden tot de afgewerkte tandwielen en componenten alsmede op een ruimtebesparende en overzichtelijke opslag.

De magazijnliften zijn zonder extra middleware aan het ERP-systeem Infra-PPS gekoppeld. Leveringsorders worden rechtstreeks naar de magazijnliften verzonden, zodat er zonder papier wordt gewerkt en lange loopafstanden komen te vervallen. Op de liftbesturing MP 12 N-StandAlone kan het uitnemen van artikelen eenvoudig via het touchscreen worden bevestigd. Als artikelen van een commissie over beide Rotomat® magazijnliften zijn verdeeld, bieden deze door het voorpositioneren van de multifunctionele draagsets een belangrijk snelheidsvoordeel.

De multifunctionele draagsets in de uitvoering voor zware lasten hebben een maximaal draagvermogen van meer dan 580 kg. Op dit moment zijn er 16.000 onderdelen in beide Hänel Rotomat® magazijnliften georganiseerd – de maximale opslagcapaciteit bedraagt 9,2 ton. Dankzij de draagsets met neerklapbare voorwanden kunnen de medewerkers ook zware onderdelen ergonomisch en veilig uitnemen.Verminderde energieopname, maximale opslagcapaciteit, optimalisatie van de ergonomie

De Hänel Rotomat® magazijnliften zijn uitgerust met het intelligente energiebespaar-managementsysteem Hänel EcoMode®. Daarbij wordt de energieopname van de magazijnliften bij niet-gebruik geminimaliseerd. Door de ruimtebesparende en veilige opslag in de Hänel Rotomat® magazijnliften is een maximale opslagcapaciteit op een minimaal grondoppervlak bereikt.

De centrale integratie van de magazijnliften in de uitvoering voor zware lasten optimaliseert de ergonomie en zorgt voor korte werkafstanden in het expeditiemagazijn.
 Twee Rotomat® magazijnliften van Hänel in een uitvoering voor zware lasten versnellen de processen in het verzendingsmagazijn.
 De beide Rotomat magazijnliften van Hänel zijn direct in de productieprocessen geïntegreerd.
 Plaatsbesparende en overzichtelijke opslag van de tandwielen en de componenten.
 Aankoop van  twee Rotomat magazijnliften van Hänel in een uitvoering voor zware lasten voor het verzendingsmagazijn.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.