Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Opslag en beheer van autogereedschappen voor onderhoud, reparatie en herstel

Autobedrijf Jung, Sinsheim

Opslag van gereedschap in de Hänel Lean-Lift®
Deskundige service en snelle doorlooptijden bij de reparatie en het onderhoud zijn tegenwoordig cruciaal voor een succesvol autobedrijf.
Om de efficiëntie en rendabiliteit te verhogen, bewaart autobedrijf Jung in Sinsheim alle standaard- en speciale gereedschappen in één Hänel Lean-Lift®.
Centrale gereedschapsuitgifte
Tot nu toe werden de gereedschappen en reparatiekits in losse stellingen en ladekasten opgeslagen. Deze waren verspreid over de hele werkplaats. In de Hänel Lean-Lift® direct in de werkplaats worden nu alle gereedschappen op een centrale plek bewaard. Het zoeken naar losse gereedschappen komt te vervallen. Dit levert cruciale tijdwinst op voor de medewerkers. Op een minimale plaatsingsoppervlakte worden maar liefst 1.400 verschillende gereedschappen opgeslagen. In vergelijking met de vroegere situatie een flinke ruimtewinst.
Beheer volgens GVO-lijst
Door de koppeling van de Hänel liftbesturing aan de gereedschapsbeheersoftware SEPP24 kunnen speciale gereedschappen comfortabel volgens de GVO-lijst worden beheerd.
Aan de hand van gestandaardiseerde onderhouds- en reparatieprocessen zijn de benodigde gereedschappen aan arbeidsprocessen op het voertuig toegewezen. Na het invoeren van het gereedschapsnummer op de liftbesturing wordt het juiste gereedschap automatisch klaargezet. Het gereedschapsbeheer geeft ook aan of een benodigd gereedschap al door een collega wordt gebruikt. Dit garandeert een compleet voorraadoverzicht op elk moment.
De Hänel Lean-Lift® is de perfecte oplossing voor het beheer van auto-onderdelen en gereedschappen en voor de professionele procesoptimalisatie in autobedrijven!
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.