Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
Hänel kantoor- en magazijnsystemen:
de apotheek als distributiecentrum
voor medicijnen en verpleegartikelen
Met de apotheek in het Elisenpalais in Aschaffenburg en de hierbij aangesloten apotheken heeft een van de modernste apotheken in Duitsland begin 2006 haar deuren geopend
Vijf servers voor het goederenbeheer, meer dan 40 pc-werkplekken en een hoogwaardige magazijntechniek, waarbij 4 Hänel magazijnliften een zeer belangrijke rol spelen, vergen bij de planning al een perfect samenspel van alle betrokkenen.

44.000 medicijnen en hulpmiddelen zijn permanent beschikbaar. In het ge bouwencomplex van ongeveer 6.000 m2 zijn talrijke gezondheidsdiensten gevestigd. Artsen met verschillende specialismen, eigen operatiekamers,
een zorgvoorziening enz. bevinden zich onder één dak.

Tot de klanten van de apotheek be - horen niet alleen patiënten die direct in de verkoopruimte medicijnen krijgen. De apotheek voorziet ook de vele klanten in het gebouwencomplex van medicijnen en bezorgt ze bovendien thuis bij patiënten met een permanente behoefte aan medicijnen. Verder worden er medicijnen geleverd aan bejaardentehuizen, verpleegtehuizen, de poliklinieken van ziekenhuizen en universiteitsklinieken.

Om de 44.000 medicijnen en hulpmiddelen voortdurend en snel ter beschikking te hebben, zijn er drie Hänel Lean-Liften® en een Hänel Rotomat® met een maximale hoogte van 10 meter in het gebouwencomplex geplaatst. De opslagruimte kon op deze manier worden uitgebreid met 400 m2.

Deze ruimtebesparende oplossing was vooral perfect vanwege de ligging van de apotheek in de binnenstad. De helft van de opslag - ruimte kon bespaard worden.
De voordelen
• 50% ruimtebesparing in ver gelijking met gebruikelijke magazijnsystemen
• Optimale aansluiting op het vernieuwende computersysteem
• Bescherming tegen stof dankzij gesloten bouwwijze
• Eenvoudige en snelle bediening van de Hänel magazijnliften
• Dankzij parallelle liftbediening kunnen meerdere personen tege -lijkertijd in- en uitslaan
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.