Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
Het Hänel EcoConcept
Een innovatie wint terrein!
Energie-efficiënte systemen zijn de sleutel tot de
verlaging van het energieverbruik in uw magazijn
Het effectieve energieverbruik van automatische materiaal- en dossierbeschikbaarstellingssystemen heeft een grote invloed op de bedrijfskosten, op de afschrijving en niet in de laatste plaats op de milieubescherming.

Daarom vinden wij het erg belangrijk om de energie- efficiëntie van onze magazijnliften permanent te optimaliseren. Hierdoor ontstaan veel economische en ecologische voordelen voor onze klanten!

Hänel heeft al op de CeMAT 2008 pionierswerk verricht en de eerste component van het Hänel EcoConcept, de Hänel EcoDrive®, gepresenteerd. Hierbij zet de ingebouwde frequentieomvormer de energie van de zakkende extractor om in elektrische energie en levert deze vervolgens weer aan het elektriciteitsnet. Zo kan, afhankelijk van het verplaatsingsvermogen, maar liefst 40 % van de eerder voor de opwaartse beweging benodigde energie worden teruggewonnen.

Inmiddels kiezen veel klanten voor deze efficiënte energieterugwinning bij de Hänel Lean-Lift® en bij de Hänel Multi-Space®. Sinds 2011 is het aantal verkochte magazijnsystemen met Hänel EcoDrive® verdubbeld.

Ook het Hänel EcoLoad®-systeem is sinds zijn introductie een succes. Door een permanente controle van de beladingstoestand van de Rotomat® en het opvolgen van de opslagaanbevelingen wordt een gelijkmatige belading bereikt. Daarom is er maar heel weinig energie nodig om de magazijnlift in beweging te brengen. In 2013 werd al 60 % van alle Hänel Rotomat® industrieliften met dit toekomstgerichte systeem geleverd.

Ook bij de Hänel EcoMode® kunnen wij stijgende verkoopcijfers noteren. Bij dit stand-by-systeem worden alle systemen die ook in stand-by energie verbruiken door de besturing in vier EcoMode® standen (energiespaarstanden) uitgeschakeld. Hierdoor wordt de energieopname van de Hänel magazijnliften bij niet-gebruik tot een minimum gereduceerd.

Wij vinden het fijn dat steeds meer van onze klanten voor deze duurzame systemen kiezen.

Het Hänel EcoConcept – in het belang van het milieu!
 Alle vier de Lean-Liften® bij de firma AIV in Heilbronn zijn met de Hänel EcoDrive® uitgerust.
 De artikelen die moeten worden opgeslagen, worden met een barcodescanner geregistreerd.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.