Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
Hänel EcoDrive®
CO2 reductie door efficiënte energieterugwinning
De voor het eerst op de CeMAT 2008 gepresenteerde Hänel Lean-Lift® EcoDrive® bespaart energiekosten en is milieuvriendelijk
Afnemende ressources, toenemende milieuverontreiniging en CO2-uitstoot en stijgende energieprijzen – problemen waarmee bedrijven tegenwoordig steeds meer geconfronteerd worden.

De nieuwe Hänel EcoDrive® helpt energie te besparen en daardoor kosten te verlagen. Een nieuw soort frequentieomvormer gebruikt de energie van de zakkende extractor en zet deze energie weer in elektrische energie om. De elektrische energie wordt vervolgens weer teruggeleverd aan het elektriciteitsnet en kan dan ergens anders gebruikt worden, bijvoorbeeld bij andere Lean-Liften® in een groep.
Afhankelijk van de verplaatsingssnelheid kan maximaal 40 % van de eerder voor de opwaartse beweging geleverde energie weer aan het elektriciteitsnet teruggeleverd worden!
 Live demonstratie van de CO2-besparing met de Hänel EcoDrive® op de CeMAT 2008
 Bij de neerwaartse beweging van de extractor wordt elektrische energie aan het elektriciteitsnet geleverd
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.