Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen en viastore komen internationale samenwerking overeen
Klanten profiteren van synergieën
Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen, fabrikant van dynamische magazijnliften, en viastore systems, integrator van automatische intralogistieke systemen, hebben afgesproken om internationaal nauw te gaan samenwerken. Door deze samenwerking tussen de twee bedrijven, die in hun kerncompetentie tot de grootste aanbieders ter wereld behoren, zullen de klanten profiteren van talrijke synergieën. “Daar waar de gelegenheid zich voordoet, zullen wij de beproefde en betrouwbare Hänel-magazijnliften in onze intralogistieke concepten integreren“, zegt Frank Apel, verkoopdirecteur van viastore systems. Bovendien profiteert viastore systems als aanbieder van automatische magazijnsystemen, warehouse management software en SAP-oplossingen op het gebied van logistiek van het wereldwijde Hänel-netwerk. Ook Hänel zal de vele contacten van viastore systems wereldwijd kunnen gebruiken. “Dat helpt ons beide om onze internationale positie nog verder uit te bouwen en nieuwe markten te ontsluiten“, zegt Apel verder.
Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen zal bovendien meer gebruik gaan maken van de deskundigheid van viastore systems om de integratie van de Hänel-magazijnliften in bestaande ERP-systemen en warehouse management systemen verder te perfectioneren. “viastore biedt met WMS viad@t uitstekende software aan, die aan alle eisen in het magazijn voldoet. Een belangrijk punt is de enorme SAP-deskundigheid van viastore. In het verleden hebben wij samen al een gecertificeerde SAP-interface voor onze microprocessorbesturingen ontwikkeld“, vertelt Harald Ellwanger, verkoopmanager bij Hänel. “Dit is slechts een voorbeeld van onze succesvolle samenwerking.“
De naam Hänel staat al sinds de jaren vijftig voor innovatieve oplossingen bij de geautomatiseerde beschikbaarstelling van materiaal en dossiers. Daarbij vindt het bedrijf behalve technische innovatie en ergonomie vooral de energie-efficiëntie erg belangrijk. Met de Hänel EcoDrive® als onderdeel van het Hänel EcoConcept heeft Hänel als eerste aanbieder van verticale lifttechnologie een systeem ontwikkeld dat de vrijkomende energie van de zakkende extractor weer in elektrische energie omzet en aan het elektriciteitsnet teruglevert. De Hänel Groep heeft ongeveer 500 medewerkers in dienst, die voor een jaaromzet van bijna 100 miljoen euro zorgen.
De viastore Groep is al veertig jaar een van de grootste internationale systeemaanbieders van gebruiksklare automatische intralogistieke installaties, warehouse management systemen, materiaalstroom- en procesbesturingen en stellingbedieningsapparatuur. 350 medewerkers zorgden in 2010 voor een omzet van ongeveer 75 miljoen euro. Het zelfstandige onderdeel viastore SAP Logistics Solutions is als adviseur, dienstverlener en aanbieder van op SAP gebaseerde intralogistieke oplossingen gespecialiseerd in technologieën en add-ons voor magazijnlogistiek.
 Harald Ellwanger: “Wij hebben samen al een gecertificeerde SAP-interface voor onze microprocessorbesturingen ontwikkeld. Dit is slechts een voorbeeld van onze succesvolle samenwerking.“
 Frank Apel: “Onze samenwerking leidt tot synergieën, waarvan onze klanten profiteren.“
 Hänel-magazijnliften worden in heel verschillende branches gebruikt.
 Automatische magazijnen voor kleine onderdelen van viastore bieden een hoge transparantie en software-integratie.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.