Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
Hänel besturingen als SAP-Terminal
Directe implementatie van de SAP/Hänel magazijnbeheersjabloon in SAP via HTTP- en SOAP-protocol
De directe koppeling van de magazijnliften aan de ERP-software van de klant heeft een hoge prioriteit bij Hänel.
Al jarenlang ondersteunen de Hänel besturingen MP100D en MP12N-HostData de gegevensuitwisseling zonder extra middleware. Een FTP-server volstaat voor de uitwisseling van gegevens tussen de Hänel besturing en het ERP-systeem van de klant.

De multifunctionele besturing van Hänel
De nieuwste generatie van de besturing MP12N-H/HostWeb wordt nu een SAP-bedieningsterminal. Synchronisatiepro-blemen, bijvoorbeeld als gevolg van dubbele gegevensopslag, worden voorkomen.
Voortaan zullen SAP-gebruikersdialoogvensters direct op het touchscreen van de Hänel besturing worden weergegeven. De ingevoerde gegevens worden in realtime in SAP geboekt, de magazijnlift wordt door SAP aangestuurd.
Door de nauwe samenwerking met viastore systems, een grote aanbieder van logistieke oplossingen van SAP en warehouse management systemen, heeft Hänel zijn besturing MP12N-HostWeb verder uitgebreid en met een SOAP webservice interface uitgerust.
Door de toepassing van webgebaseerde technologie kan een verbinding zonder middleware tussen de Hänel besturing en een SAP-magazijnbeheersysteem tot stand worden gebracht.
De functies van de Hänel besturing zijn beschikbaar in de SAP ABAP ontwikkelingsomgeving:
• De structuur van de Hänel liften wordt in SAP WM of EWM (bijvoorbeeld het aantal liften, plateaus en het aantal vakken en hun grootte) afgebeeld.
• SAP-dialoogvensters die op de liftbesturing als bedieningsdialoogvensters beschikbaar moeten zijn, worden gedefinieerd.
• Er worden vertrekcommando’s gegenereerd om de opslagplaats in de werkopening van de lift te brengen
• Geen gegevensuitwisseling nodig, het beheer vindt in realtime in SAP op de Hänel besturingsterminal plaats
• Optimaal magazijnoverzicht en optimale voorraadcontrole
Een voor SAP gemaakte magazijnbeheersjabloon, die al standaarddialoogvensters bevat, kan worden meegeleverd.
De individuele programmering en configuratie in de SAP-omgeving kan door onze samenwerkingspartner viastore systems of door de klant zelf worden uitgevoerd.
Deze eenvoudige integratie en comfortabele bediening van de Hänel magazijnliften in een SAP-omgeving is het resultaat van de nauwe samenwerking met viastore systems.
Wij kijken uit naar meer interessante opgaven op het gebied van intralogistiek.
Neem contact met ons op, de specialisten van Hänel en viastore systems adviseren u graag!
 SAP kan direct op de Hänel besturing bediend worden
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.