Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
TOX® PRESSOTECHNIK
De modernste intralogistiek met Hänel Lean-Liften® en viad@t
Een gezamenlijk project van Hänel Büro- und Lagersysteme en viastore systems
Verticale magazijnliften comprimeren kostbare opslagruimte
Door de continu groeiende verscheidenheid aan artikelen was de capaciteit van het handmatige en automatische plateaumagazijn van TOX® PRESSOTECHNIK bijna volledig benut. Michael Laub, productieleider bij het succesvolle middenstandsbedrijf: ‘Bovendien zullen wij in de toekomst geen ondersteuning meer krijgen voor de warehouse management software van ons oude plateaumagazijn, dat door een andere aanbieder is gebouwd. Samen met de beide specialisten op het gebied van efficiënte automatische magazijnsystemen viastore systems en Hänel Büro- und Lagersysteme hebben wij daarom een oplossing geïnstalleerd waarmee wij kostbare ruimte kunnen besparen en flexibel op toekomstige eisen kunnen reageren.’

De vakmensen hebben het handmatige magazijn door drie Hänel Lean-Liften® vervangen. Deze liften zijn vanwege het grote totale laadvermogen van elke Lean-Lift® van maximaal 60 ton in de kelder neergezet. De werkopeningen bevinden zich op de begane grond. Hierdoor benutten de 14 meter hoge magazijnliften de totale hoogte van de kelder en ook van de magazijnhal. Dit reduceerde de totale opslagoppervlakte van ongeveer 450 m2 tot de plaatsingsoppervlakte van de liften van 21 m2, waardoor er waardevolle ruimte vrij kwam.
 Snel en overzichtelijk orderpicken bij Hänel Lean-Liften®
 Op- en uitslagbewegingen worden direct op de viad@t-terminal geregistreerd en in realtime in SAP geboekt
Vooruitstrevende magazijnsystemen
viastore systems integreerde de magazijnliften in het bij TOX® nieuw ingevoerde magazijnbeheersysteem viad@tWMS. Deze uitbreidbare en flexibele software is via een standaardinterface in het ERP van SAP geïntegreerd.

De ‘Goederen-naar-de-man orderpicking’ bij de Lean-Lift® heeft de plaats ingenomen van de omslachtige ‘man-naar-de-goederen orderpicking’ in het handmatige magazijn. Dit vermindert het aantal pickfouten aanzienlijk. Het nieuwe magazijnbeheersysteem maakt in combinatie met de high-speed Hänel Lean-Liften® een hoge transparantie en een snelle en veilige toegang tot de artikelen mogelijk.

Productieleider Michael Laub: ‘De modulaire magazijnliften van Hänel en het warehouse management systeem van viastore systems kunnen ieder moment worden uitgebreid. Bovendien heeft viastore systems ook ons plateaumagazijn in viad@t geïntegreerd.Met deze totaaloplossing kunnen wij in de toekomst flexibel op veranderde randvoorwaarden reageren. Verder waren de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de componenten alsmede een echte 24-uurs service op meer dan 300 dagen per jaar doorslaggevende criteria voor ons.’

De qua hoogte geoptimaliseerde opslag in de verticale magazijnliften van Hänel zorgt voor een compressie en efficiënt gebruik van de opslagruimte bij TOX® PRESSOTECHNIK. De medewerkers van TOX® kunnen de systemen flexibel gebruiken en orders snel afhandelen. De integratie van viad@t in SAP zorgt voor volledige transparantie.

De modulaire techniek van viastore systems en Hänel Büro- und Lagersysteme maakt bovendien een snellere levering van artikelen, verbeterde voorraadbetrouwbaarheid, minimalisering van pickfouten, efficiënte orderpicking en daardoor verkorte doorgangstijden mogelijk. Verder maakt viad@tWMS duurzaam warehouse management van het hogestellingplateaumagazijn mogelijk.
 viad@tWMS maakt een comfortabel magazijnbeheer met een grafisch containeroverzicht mogelijk
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.