Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Zetec Zerspanungstechnik GmbH & Co. KG

Gosheim

Veilige en beveiligde gereedschapsopslag met de Hänel VendiShelf-systeem in de Hänel Lean-Lift®

Bij Zetec is de Hänel Lean-Lift® het centrale uitgiftestation direct op de productieafdeling. Gereedschappen zoals spantangen, gereedschapshouders en ook speciale gereedschappen zoals bijvoorbeeld vormboren worden hier economisch en efficiënt klaargezet. Naast de multifunctionele containers van Hänel met op maat gemaakte gereedschapshouders worden in de magazijnlift ook containers in de VendiShelfuitvoering gebruikt.

Dubbele toegangsbeveiliging door RFIDautorisatie en het Hänel VendiShelf-system

Nadat de ploegbaas zich via RFID op de Hänel besturing MP 12 N heeft aangemeld, kan hij de opslagcontainers opvragen. Dure gereedschappen zijn bovendien op opslagcontainers met het Hänel VendiShelf-systeem opgeslagen.

Daarbij kan uitsluitend de vakdeur van het benodigde gereedschap voor een bepaalde periode worden geopend. Zo is de aanvoer naar de productieafdeling ook bij een onbezette gereedschapsuitgifte in de ploegendienst gegarandeerd.

Uiteraard is ook de Hänel Lean-Lift® direct aan het ERP-systeem van Zetec gekoppeld. Hierdoor hebben alle geautoriseerde afdelingen van het hele bedrijf altijd inzicht in de actuele gereedschapsvoorraad in het magazijn. Minimum- en maximumvoorraden van de gereedschapstypes zijn in het ERP-systeem opgeslagen en worden direct naar de inkoopafdeling gestuurd voor bijbestellingen.

Dankzij de veilige en beveiligde opslag in de Hänel Lean-Lift® heeft de firma Zetec ook in de ploegendienst gecontroleerde toegang tot de gereedschappen!
 'De Hänel Lean-Lift® als centraal gereedschapsuitgiftestation op de productieafdeling is een belangrijk onderdeel van onze succesvolle procesoptimalisatie.'

Ingo Hell, directeur
 De machinebedieners kunnen de voorbereide gereedschapssets afhankelijk van de desbetreffende productieschema’s uitnemen
 Alleen na RFID-autorisatie op de Hänel besturing kan er toegang tot alle gereedschappen in de Hänel Lean-Lift® worden verkregen
 In de ploegendienst kunnen eventueel benodigde gereedschappen ook bij een onbezette gereedschapsuitgifte met het Hänel VendiShelf-systeem worden klaargezet voor de medewerkers
 De Hänel Lean-Lift® biedt dankzij de Hänel hoogtesensoren in combinatie met de flexibel in te delen multifunctionele containers van Hänel een maximale opslagcapaciteit op een minimaal grondoppervlak
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.