Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Schultz W. E. – Elektromagnete | Oberrindal, CH

Veilige opslag van gereedschappen en reserveonderdelen

Betrouwbare en veilige onderdelenaanvoer op de productieafdeling met de Hänel Rotomat® en Lockomat®

Het familiebedrijf Schultz W.E. Elektromagnete und Feinmechanik uit het Zwitserse Oberrindal gebruikt een Hänel Rotomat® magazijnlift en een Hänel Lockomat® om de productieafdeling van productieonderdelen, gereedschappen, reserveonderdelen en meetinstrumenten te voorzien. De fabrikant van elektromagneten en elektromagnetische sensoren kiest voor oplossingen van Hänel voor de ruimtebesparende opslag en de efficiëntieverhoging van de productieprocessen.

De Hänel magazijnliften staan direct in de productiehal. Hier pakken de medewerkers de benodigde machineonderdelen daar waar ze nodig zijn. Dit zorgt voor kortere loopafstanden, een besparing van arbeidstijd en kortere inrichttijden van machines.

De Hänel Rotomat® magazijnlift is volgens het roulatieprincipe gebouwd, d.w.z. door de opslag tot aan het plafond van de productiehal kan op een minimaal grondoppervlak een grote hoeveelheid productieonderdelen efficiënt en ergonomisch worden op- en uitgeslagen.

Veilige en beveiligde opslag van gereedschappen

Het bedrijf hecht veel waarde aan de opslag van de onderdelen en gereedschappen met toegangsbeveiliging. Hänel biedt met de Lockomat® de ideale oplossing voor de opslag van dure gereedschappen en meetinstrumenten met toegangsbeveiliging.

Om een artikel uit te slaan, kiest de bediener allereerst het artikelnummer van het gewenste gereedschap of meetinstrument op de Hänel microprocessorbesturing MP 12 N. Vervolgens identificeert hij zich met een ID-kaart op de RFID-terminal vlak naast de besturing. De vakdeur in de werkopening gaat nu automatisch open en de gebruiker krijgt alleen toegang tot het artikel waarvoor een toegangsautorisatie bestaat.

Alle voorraadbewegingen worden bovendien in een bewegingsjournaal vastgelegd en zijn te allen tijde traceer-baar. Op het display van de Hänel besturing kan de goederenvoorraad in de lift worden bekeken.

Dit maakt een permanente inventarisatie door de afstemming met het ERP-systeem SAP mogelijk!

Het bedrijf heeft door het gebruik van de Hänel magazijnoplossingen een efficiënt en ruimtebesparend gereedschaps- en onderdelenmagazijn direct op de productieafdeling en een ergonomische en veilige werkomgeving voor zijn medewerkers gerealiseerd.

Alexander Hildt,
productieleider

 De meest uiteenlopende machineonderdelen worden ruimtebesparend en overzichtelijk in de Hänel Rotomat® klaargezet
 De Hänel Lockomat® als centraal magazijn voor dure gereedschappen en meetinstrumenten
 Grote en kleine onderdelen worden rechtstreeks vanuit de Hänel Rotomat® op transportwagens klaargezet voor aanpassingen aan de machines
 De medewerkers kunnen via de intuïtieve Hänel besturing MP 12 N op elk moment toegang tot de benodigde machineonderdelen krijgen
 Talrijke kleine onderdelen zijn in laden met soepele telescoopgeleiders opgeslagen
 De eenvoudige autorisatie vindt direct op de terminal via een RFID-kaart plaats
 De automatisch openende schuifdeuren geven alleen het artikel vrij waarvoor de gebruiker toegangsautorisatie heeft
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.