Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Pfeiffer Metalltechnologie GmbH

Frittlingen

De gereedschapsopslag in de Hänel Lockomat® is veilig, beveiligd en tevens comfortabel!

Het bedrijf Pfeiffer Metalltechnologie GmbH gebruikt een Hänel Lockomat® magazijnlift voor de veilige en beveiligde opslag van verspaningsgereedschappen en voorzieningen voor de bewerking van aluminiumprofielen.

Door de directe ruimtelijke verbinding met de centrale gereedschapsuitgifte kon er extra opslagruimte worden gewonnen.

Aangezien de magazijnlift bijna de volledige hoogte van de hal benut, wordt er een maximaal opslagvolume bereikt. Naast de Lockomat® worden er twee Hänel Lean-Liften® voor de ruimtebesparende en beveiligde opslag van grote gereedschapsdragers gebruikt.
'De Hänel Lockomat® biedt een veilige en beveiligde toegang tot onze talrijke gereedschappen. Wij zijn erg tevreden over de oplossingen van Hänel en de service is ook prima.'

Robert Pfeiffer, directeur

 De ruim 5 meter hoge Hänel Lockomat® is direct aan de afzonderlijke gereedschapsvoorbereiding gekoppeld. Alle magazijnprocessen worden volledig via het gekoppelde gereedschapsbeheer TDM bestuurd

Directe communicatie met de gereedschapsbeheersoftware

De Lockomat® is via het bedrijfsnetwerk met de zelfstandige gereedschapsbeheersoftware van Pfeiffer verbonden.

Elk te vervaardigen product heeft een eigen artikelnummer en is aan de desbetreffende gereedschapslijst gekoppeld. De medewerkers verzamelen de verschillende gereedschappen indien nodig op een gereedschapslijst.

Vervolgens stuurt het gereedschapsbeheersysteem de aanvraag via het netwerk naar de Hänel Lockomat®. Deze geeft op het besturingsdisplay de binnengekomen order weer.
 Op het touchscreen van de Hänel besturing wordt de exacte opslagplaats van het opgevraagde artikel grafisch weergegeven

In de Hänel Lockomat® zijn opslagplaats en toegang veilig georganiseerd

De lift brengt de desbetreffende draagset naar de werkopening en opent automatisch alleen de vakdeur met het opgevraagde gereedschap.

Daarbij geeft de Hänel vak- en dieptevakweergave de exacte opslagplaats in de container duidelijk aan. Op de Hänel besturing MP 12 N worden het plateaunummer, het vak en het dieptevak overzichtelijk grafisch weergegeven.

Na het uitnemen wordt de boeking direct op de besturing bevestigd en de vakdeur op de Lockomat® gaat weer dicht.

De opslag met toegangsbeveiliging in de Hänel Lockomat® stelt de voorraad dure gereedschappen veilig!
 De medewerker kan alleen toegang tot de vakdeur met het benodigde gereedschap krijgen
 Op de productieafdeling worden in twee Hänel Lean-Liften® machineonderdelen opgeslagen en op transportwagens klaargezet
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.