Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Oetiker Deutschland GmbH

Endingen

 'De integratie van de Hänel Lean-Liften® in SAP met viadat en de voor Oetiker ontwikkelde Pack-to-Lightoplossing is een integraal bestanddeel van onze nieuwe supply-chain-oplossing voor kleine en middelgrote zendingen!'

Markus Müller, logistiek manager
 De vier Hänel Lean-Liften® zijn onderverdeeld in twee pickzones. Vlak voor de liften bevinden zich twee terminals met elk 15 Pack-to-Light-systemen.

Verbinding van vier Hänel Lean-Liften® aan de centrale SAP-server in Zwitserland via viadat

De Oetiker-groep is een van ’s werelds grootste fabrikanten van verbindingsoplossingen voor de autotoeleveringsindustrie en industriële toepassingen en produceert in 12 vestigingen wereldwijd.

Om vracht- en logistieke kosten te verlagen, zijn de zes zelfstandige verkoop- en logistieke organisaties in Europa centraal naar de vestiging in Endingen am Kaiserstuhl verplaatst. Daartoe behoorde ook de integratie van de vier Hänel Lean-Liften®, die eerder als standalone-oplossing in het centrale magazijn fungeerden.

Behalve de ergonomie heeft ook de directe koppeling aan het ERP-systeem SAP door middel van de software viadat van viastore SOFTWARE indruk gemaakt. De centrale SAP-server die zich in de hoofdvestiging in Horgen in Zwitserland bevindt, coördineert alle processen in de vestiging in Endingen am Kaiserstuhl.

Zonder verwisseling picken met de Hänel Pick-o-Light-Vario®

De picking vindt snel en betrouwbaar via het ‘Pick and Drop to Light’-systeem plaats. In de werkopening van de Lean-Lift® wordt het benodigde artikel door Hänel Pick-o-Light-Vario® zonder verwisseling door middel van een lichtmarkering aangeduid. Dit picksysteem is door Hänel succesvol in samenwerking met viastore SOFTWARE gerealiseerd.

Nadat een bestelling is binnengekomen, wordt in SAP een verkooporder aangemaakt. Deze verkooporder wordt via IDoc naar de viadat-terminal gestuurd. Viadat stuurt vervolgens startcommando’s naar de Hänel besturing MP 12 N-HostCom van de desbetreffende Lean-Liften®.

De liftgroep is onderverdeeld in twee zones met elk twee Hänel Lean-Liften® en een terminal met 15 ‘Pack-to-Light’-systemen.

Een trolley met 15 verzenddozen wordt direct aan deze pickzone gekoppeld en aan elke doos wordt een signaalveld toegewezen. De twee Hänel Lean-Liften® van de eerste pickzone brengen de benodigde artikelen automatisch naar de werkopening en Hänel Pick-o-Light-Vario® markeert deze zonder verwisseling door middel van een lichtdiode.

De Hänel Lean-Liften® stellen de artikelen volgens het FIFO-principe beschikbaar. Het uitnemen van de artikelen wordt afgerond door het scannen van de artikelnummers op de terminal – bevestigen op de liftbesturing is daardoor niet meer nodig.

Nadat het artikel in de doos is gelegd, bevestigt de gebruiker direct op het desbetreffende display. Hierdoor bevestigt viadat via IDoc dat het artikel uit de Hänel Lean-Lift® is gehaald en op de SAPleveringsorder wordt de picklijst als afgewerkt beschouwd.

Door de integratie van de vier Hänel Lean-Liften® in het SAP-gestuurde logistieke concept van de Oetiker-Groep kon de vestiging in Endingen am Kaiserstuhl succesvol worden uitgebreid tot een centraal expeditiemagazijn voor heel Europa!

 Snelle toegang zonder verwisseling tot opgevraagde artikelen met Hänel Pick-o-Light-Vario®
 Een trolley met 15 verzenddozen wordt direct aan de pickzone gekoppeld en zo wordt aan elke doos een display toegewezen
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.