Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Metallbau Perazzelli AG | Landquart, CH

De Rotomat® magazijnlift als centraal beschikbaarstellingssysteem voor montageonderdelen en gereedschappen

Het Zwitserse bedrijf Metallbau Perazzelli AG uit Landquart gebruikt een magazijnoplossing van Hänel om verbruiksmaterialen en meetinstrumenten veilig en beschermd tegen stof te bewaren. Een Hänel Rotomat® magazijnlift staat midden in de fabriekshal en zet onder andere schroeven, pluggen en lijmen efficiënt en ergonomisch klaar voor de twintig medewerkers.

Door de ruimtebesparende en overzichtelijke opslag in de Hänel paternoster wordt een maximale opslagcapaciteit op een minimaal grondoppervlak bereikt. De Hänel Rotomat® magazijnlift bij Perazzelli heeft zich bij de systematische beschikbaarstelling van een groot aantal verschillende montageonderdelen bewezen als een uitstekend centraal magazijnsysteem. De medewerkers profiteren van de hoge gebruiksvriendelijkheid, van de ergonomische beschikbaarstelling van de montageonderdelen en ook van een flinke verbetering van de arbeidsveiligheid.

De Hänel Rotomat® magazijnlift is uitgerust met een soepele en afsluitbare schuifdeur, die de montageonderdelen tegen stof, vuil en toegang door onbevoegden beschermt.

Op de enkele liftbesturing MP 0 N wordt de benodigde multifunctionele draagset via het numerieke toetsenblok opgevraagd. Na het invoeren en bevestigen start de liftbeweging en de desbetreffende draagset wordt naar de werkopening gebracht. De montageonderdelen kunnen nu op ergonomische hoogte door de medewerkers worden uitgenomen. Bij de wekelijkse inventarisatie kunnen onderdelen comfortabel vanaf de picktafel via het werkblad in de Hänel Rotomat® worden opgeslagen. Een ander ergonomisch voordeel is de gelijkmatige verlichting van de werkopening door energiezuinige LED-techniek.

Door de compacte bouwwijze van de Hänel Rotomat® magazijnlift en de verticale opslag kon waardevolle ruimte in de fabriekshal gewonnen en de productiviteit bij Metallbau Perazzelli verhoogd worden.

Met de Hänel magazijnoplossing zijn de werkroutes verder geoptimaliseerd en is de ergonomische werkomgeving voor de medewerkers flink verbeterd!

De Hänel Rotomat® magazijnlift heeft onze ruimteproblemen bij de opslag van verbruiksmaterialen en onderdelen op overzichtelijke wijze opgelost. Hierdoor konden wij onze productiviteit verhogen.

Christoph Rhyner,
projectleider

 De Hänel Rotomat® magazijnlift is het centrale punt voor alle verbruiksmaterialen
 Door de overzichtelijke en ruimtebesparende opslag kunnen de medewerkers benodigde materialen of gereedschappen in zeer korte tijd verzamelen
 De multifunctionele draagsets van Hänel hebben perforaties voor het meest uiteenlopende indelingsmateriaal
 De opgeslagen artikelen zijn door soepele schuifdeuren betrouwbaar tegen stof en vuil beschermd
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.