Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Alstom Transport UK

Wembley, London, VK

Intelligente integratie van drie Hänel magazijnliften in de aanvoer van reserveonderdelen van de wereldmarktleider voor spoorwegtechniek

Alstom is wereldmarktleider op het gebied van spoor-wegtechniek en valt op door het grote portfolio van systemen, uitrustingen en dienstverleningen voor de spoorwegmarkt. De nadruk ligt hierbij op de productie van railvoertuigen voor het streekvervoer.

Als enige producent biedt Alstom onderhoud, instandhouding, evenals modernisering van alle soorten railvoertuigen en de bijbehorende componenten voor alle fabrikanten aan. In Groot-Brittannië en Ierland heeft de onderneming 2500 medewerkers in dienst, verdeeld over twintig locaties. Alstom verwerkt hiermee een derde van alle treinreizen in deze landen.

Bij de vestiging in Wembley werd er in drie Hänel Lean-Liften® geïnvesteerd die meerdere bereiken samenvoegen en tegelijkertijd meer veiligheid en traceerbaarheid waarborgen.

De in hoogte geoptimaliseerde opslag en de gekozen uitvoering met het ruimtebesparende raster in stappen van 37,5 mm zorgen ervoor dat alle componenten beveiligd en beschermd kunnen worden opgeslagen.

Door de intelligente software-interface tussen het ERP-systeem van Alstom en de Hänel Lean-Liften® kunnen de gebruikers bij het druk bezochte service-punt voor treinen snel en efficiënt verzamelen. Artikelen kunnen nu volgens een specifiek treinnummer worden verzameld. Orders kunnen aan de hand van charge- en serienummers worden vervolgd. De systemen zijn uitgerust met de MP 12 N-besturing die in combinatie met een op de USB-koppeling aangesloten kaartlezer bescherming biedt tegen onbevoegde toegang tot de liften. Een systeem registreert zo met behulp van intelligent geïntegreerde sleutelkaarten alle activiteiten die door de medewerkers aan de liften worden uitgevoerd.

Het aanvullend in de magazijnsystemen geïntegreerde geavanceerde Safety-Bypass-pakket (ESB) zorgt ervoor dat de lift in geval van een eventuele storing in vastgelegde gevallen in ieder geval veilig verder kan worden gebruikt tot er een servicmonteur is gearriveerd.Bedrijf:
Alstom Transport UK

Locatie:
Wembley Traincare Centre Fleet House Argenta Way, NW10 ORW, London

Medewerkers:
2.500

Magazijnliften:
3 Hänel Lean-Lift®

Opgeslagen artikelen:
service-onderdelen voor railvoertuigen


'Door de installatie van de geautomatiseerde magazijnen beschikbaarstellingssystemen van Hänel kon Alstom Transport UK besparingen realiseren op het gebied van de ontelbare arbeidsuren en dure ploegendiensttijden. Op grond van onze ervaringen is de ROI (return on investment) voor dit project reeds binnen een paar maanden en niet pas over enkele jaren bereikt.'

Jason Hughes, Alstom Transport, VK
 Door de individuele indeling van de containers kunnen onderdelen in verschillende afmetingen en vormen veilig worden bewaard
 Alle informatie over de opgeslagen onderdelen kan op de tablet worden opgeroepen, waardoor het verzamelen van de benodigde onderdelen wordt vergemakkelijkt
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.