Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
De nieuwe start
in Bad Friedrichshall
Begin jaren ’50 verbleef Gerhard Hänel voor zaken in West-Duitsland – hier leerde hij ook zijn tweede vrouw Liselotte kennen. Zij ging na hun huwelijk met hem mee naar Oost-Duitsland, waar in 1951 hun eerste zoon Michael werd geboren.
‘Maar ondanks het vele werk bleef altijd het verlangen naar het vrije West- Duitsland en de vroegere klanten, die er weer bovenop kwamen.’
Citaat G. Hänel
Gerhard Hänel zag op zakelijk gebied geen toekomst in Oost-Duitsland en oriënteerde zich opnieuw in West-Duitsland. Hier werd in 1953 de tweede zoon Joachim geboren.

In 1952 ging hij met Liselotte bij haar ouders in Stuttgart wonen en een jaar later begon hij in Bad Friedrichshall ‘op nul’.

In een, zoals hij het zelf noemde, ‘houten hok’ bouwde hij rol- en kapperskasten. Het bedrijf groeide snel. Toen Gerhard Hänel op een dag in een Amerikaanse folder geautomatiseerde kantoorliften zag, dacht hij: ‘Dat kan ik ook.’
 Gerhard Hänel met zijn
vrouw Liselotte en hun twee
zoons Michael en Joachim
 Het eerste
productiegebouw in
Bad Friedrichshall
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.