Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
De Hänel paternoster – een geniaal principe
In 1957 was hij de eerste die in Europa standaard archiefliften volgens het paternosterprincipe produceerde. Zijn neef Karl-Bruno Hänel hielp hem als bedrijfsleider vanaf het begin om zijn ideeën en ontwikkelingen in de praktijk te brengen. De Hänel archiefliften werden tot eind jaren ’60 via een gerenommeerde fabrikant van hangmappen verkocht.

In 1958 konden na de aanschaf van een stuk grond in een nieuw gebouwde productiehal meer liften geproduceerd worden. Vanwege de voortdurend stijgende vraag werd de productie in 1968 verder uitgebreid en in Wiesentheid een nieuwe productiefabriek geopend. In hetzelfde jaar werd in het hoofdkantoor de Hänel tandwielfabriek geopend, die drie jaar later een eigen bedrijfsgebouw kreeg.


In 1971 werd de eerste Hänel kaartregisterlift met de naam ‘Mikros’ als eigen product van het bedrijf Hänel verkocht. Door de voortdurende verdere ontwikkeling van het paternosterprincipe van Gerhard Hänel konden gelijktijdig paternosters voor zware lasten voor industrieel gebruik aangeboden worden. De Hänel Rotomat® industrieliften waren geboren.

In 1972 werd de eerste steen van de derde Hänel fabriek in Altstätten (Zwitserland) gelegd.

Ondertussen breidden Kurt Velmeke en Dieter Carl de verkoop en export van de Hänel Rotomat® liften succesvol uit. In Amerika, Frankrijk en Nederland werden vestigingen geopend.

Op 65-jarige leeftijd droeg hij de leiding van het bedrijf over aan zijn twee zoons. Het bedrijf Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen is sinds zijn oprichting in handen van de familie Hänel.
Dit was voor hem echter geen reden om uit te rusten. Op 85-jarige leeftijd was hij nog prominent betrokken bij de ontwikkeling en productie van de Hänel Lean-Lift® met verticale lifttechnologie. Daarbij vond hij de Hänel rasterwand uit. Hiermee verlegde hij de grenzen in de intralogistiek. Deze geniale constructie vormt nu nog de basis voor de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de Hänel Lean-Lift® en de in 2005 gepresenteerde Hänel Multi-Space®.

Gerhard Hänel heeft met zijn vooruitziende ondernemersblik van Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen een wereldwijd opererend bedrijf met vertegenwoordigingen in meer dan zestig landen gemaakt.
Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen is de oudste nog bestaande fabrikant van kantoorpaternosters ter wereld!
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.