Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

TAM International

Texas, VS

TAM International produceert onder andere zwelbare en opblaasbare packingen voor de olie- en gasindustrie. Met deze packingen kunnen boorgaten, met name bij diepzeeboringen, veilig en betrouwbaar worden afgedicht. Producten van TAM International worden overal ter wereld gebruikt. Bij de hoofdvestiging in Houston, Texas zijn vijf Hänel Lean-Liften® in gebruik.

Vier liften hiervan staan uitgerust met kraan-banen ter beschikking als magazijn voor de meest uiteenlopende hoogwaardige componenten. Deze magazijnliften voor zware lasten kunnen met maar liefst 1.000 kg per container worden beladen.

De kraanbanen maken in combinatie met de neerklapbare draagrails ook bij zware lasten een veilig en eenvoudig gebruik mogelijk.

Toegangscontrole op de Lean-Lift®

Alle voorraden en opslagposities zijn in het centrale softwaresysteem opgeslagen. Hierdoor kunnen commissies snel worden gelokaliseerd en afgehandeld. Alleen geautoriseerde personen kunnen zich door middel van toegangscontrole op de Lean-Lift® aanmelden. Zo kunnen altijd alle op- en uitslagprocessen aan een persoon worden toegeschreven.

Met Hänel PictureControl wordt bij elk opslagproces met twee in de werkopening ingebouwde camera’s een onvervormde foto van de complete containerinhoud gemaakt. Deze containeroverzichten kunnen direct op het display van de Hänel besturingen worden opgeroepen. Door het gebruik van deze verschillende Hänel systemen kon de voorraadnauwkeurigheid in het magazijn van TAM International naar 100 % worden verhoogd.

Lean-Lift® als centraal gereedschapsmagazijn

Een andere Lean-Lift® wordt als centraal gereedschapsmagazijn gebruikt. Voor elke productiemachine is in de lift een eigen container voor de complete gereedschapsset beschikbaar. De gereedschappen zijn effectief tegen beschadiging beschermd. Via de toegangscontrole kunnen alleen geautoriseerde machine-bedieners onderdelen op- en uitslaan. Alle opslagprocessen worden in een rapport vastgelegd en kunnen zodoende altijd worden gevolgd.
Bedrijf:
TAM International

Plaats:
6935 Pinemount Drive
Houston, TX 77092-3020

Medewerkers:
400 + wereldwijd

Magazijnliften:
5 Hänel Lean-Liften®

Opgeslagen artikelen:
zware reserveonderdelen voor de olie-industrie
 In de werkopening geïntegreerde Hänel PictureControl...
 ...voor een volledig containeroverzicht in de Lean-Lift®
 Compacte opslag van de meest uiteenlopende artikelen door de variabele containerindeling
 Maximale arbeidsbescherming bij de omgang met zware lasten
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.