Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Een technologie met toekomst

Energie-efficiënte systemen zijn de sleutel tot verlaging van het
energieverbruik in uw magazijn!

Het efficiënte energieverbruik van automatische materiaal- en dossierbeschikbaarstellingssystemen heeft een grote invloed op de bedrijfskosten, op de afschrijving en niet in de laatste plaats op de milieubescherming.

Darom vinden wij het altijd erg belangrijk om de energie-efficiëntie van onze magazijnliften voortdurend te optimaliseren. Hierdoor ontstaan veel economische en ecologische voordelen voor onze klanten!

Energieterugwinning door ingebouwde frequentieomvormer

Hänel heeft al op de CeMAT 2008 een pioniersrol vervuld en daar de eerste component van het Hänel EcoConcept, de Hänel EcoDrive®, gepresenteerd.

Hierbij zet de ingebouwde frequentieomvormer de energie van de zakkende extractor om in elektrische energie en vervolgens levert hij deze weer aan het elektriciteitsnet. Zo kan, afhankelijk van het verplaatsingsvermogen, maximaal 40 % van de eerder voor de opwaartse beweging benodigde energie worden teruggewonnen.

Inmiddels kiezen veel klanten voor deze efficiënte energieterugwinning bij de Hänel Lean-Lift® en bij de Hänel Multi-Space®. Sinds 2011 is het aantal verkochte magazijnsystemen met Hänel EcoDrive® verdubbeld.

Hänel microprocessorbesturingen met nieuwe features

Ook het Hänel EcoLoad®-systeem is sinds zijn introductie een succes geworden. Door een permanente controle van de beladingstoestand in de Rotomat® en het opvolgen van de opslagaanbevelingen wordt een gelijkmatige belading bereikt. Daarom is er maar heel weinig energie nodig om de magazijnlift in beweging te brengen.

In 2013 werd al 60 % van alle Hänel Rotomat® magazijnliften met dit geavanceerde systeem geleverd.

Hänel EcoMode® – intelligent energiebeheer

Ook bij de Hänel EcoMode® kunnen wij stijgende verkoopcijfers noteren. Bij dit stand-by-systeem worden alle systemen die ook in stand-by energie verbruiken door de besturing in vier EcoMode®-standen (energiespaarstanden) uitgeschakeld.

Hierdoor wordt de energieopname van de Hänel magazijnliften bij niet-gebruik tot een minimum gereduceerd.

Wij vinden het fijn dat steeds meer van onze klanten voor deze duurzame systemen kiezen.

Ook in de toekomst zullen onze specialisten verder werken aan het Hänel EcoConcept en energie-efficiënte oplossingen voor de Hänel magazijnliften ontwikkelen.

Ter wille van het milieu!
Hänel EcoDrive®
Afhankelijk van het verplaatsingsvermogen kan met de Hänel EcoDrive® maximaal 40 % van de eerder voor de opwaartse beweging benodigde energie weer aan het elektriciteitsnet worden teruggeleverd
Hänel EcoLoad®
Door de continue meting van de gewichtsverdeling in de Hänel Rotomat® wordt bij onbalans een aanbeveling tot elders opslaan gegeven om de energie-efficiëntie te optimaliseren
Hänel EcoMode®
De Hänel EcoMode®-standen:

Hänel EcoMode®-standen 1: De achtergrondverlichting van het TFT-display wordt uitgeschakeld.

Hänel EcoMode®-standen 2: Componenten van het elektrisch besturingssysteem worden uitgeschakeld.

Hänel EcoMode®-standen 3: De verlichting wordt gedimd.

Hänel EcoMode®-standen 4: Uitschakelen van de hoofdschakelaar van de lift.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.