Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Directe integratie van de Hänel magazijnliften
in bijvoorbeeld SAP

De directe koppeling van de magazijnliften aan de ERP-software van de klant heeft bij Hänel altijd al een zeer hoge prioriteit gehad.

Al jarenlang ondersteunen de Hänel besturingen MP 100 D en MP 12 N-HostData de gegevensuitwisseling zonder extra middleware. Een FTP-server, een Windowsstationsvrijgave of een webservice-interface is voldoende om gegevens tussen de Hänel besturing en het ERP-systeem van de klant uit te wisselen.

De multifunctionele besturing van Hänel

De nieuwste generatie van de MP 12 N-H/ HostWeb-besturing wordt een bedienterminal voor de meest uiteenlopende ERP-systemen. Synchronisatieproblemen, bijvoorbeeld als gevolg van dubbele gegevensopslag, worden effectief voorkomen.

Alle dialoogvensters van het ERP-systeem worden direct op het touchscreen van de Hänel besturing weergegeven. De ingevoerde gegevens worden in real-time in het ERP-systeem geboekt en de magazijnlift wordt van daaruit direct aangestuurd. Er vindt geen tijdelijke opslag van gegevens of conversie in de besturing plaats, maar de boeking vindt direct op de ERP-server plaats. Hierdoor zijn wereldwijd het magazijnoverzicht en de voorraadcontrole altijd actueel, ongeacht op welke client.

Zodoende kunnen de Hänel magazijnliften perfect in vrijwel elke ERP-omgeving worden geïntegreerd.

Zo kon bijvoorbeeld door de nauwe samenwerking met viastore SOFTWARE, een grote aanbieder van logistieke oplossingen van SAP en warehouse management systemen, een verbinding zonder middleware tussen de Hänel besturing en een SAPmagazijnbeheersysteem tot stand worden gebracht.

Een voor de SAP Business Suite (SAP ERP en SAP SCM) geprefabriceerde magazijnbeheersjabloon, die al standaarddialoogvensters bevat, kan worden meegeleverd. De individuele programmering en configuratie in de ERP-omgeving kunnen door onze samenwerkingspartner viastore SOFTWARE of door de klant zelf worden uitgevoerd. Het is uiteraard mogelijk om de gebruikersinterface direct op de besturing naar wens aan te passen.

Nu al bewijzen talrijke installaties hun waarde in de praktijk. Met de veelzijdige koppelingsmogelijkheden van Hänel is de integratie met de ERP-systemen van bijvoorbeeld SAP, Navision, proAlpha®, Sage, PSI Penta, INFOR, ABAS, e. v. a. succesvol gerealiseerd.

Hänel is erin geslaagd om door de integratie van de SOAP-interface in de besturingen de visies van zijn klanten nu al realiteit te laten worden!
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.